Ambitie om ondernemer in Nederland te worden?

Wij helpen u graag met uw ondernemingsplan voor de IND!

Heeft u plannen om als zelfstandig ondernemer te starten met een bedrijf in Nederland? Als u als buitenlander afkomstig bent van buiten de EU, dan zult u daarvoor een verblijfsvergunning moeten aanvragen. Een immigratie advocaat kan u daarbij helpen. Als u wilt dan kunnen wij u bij een advocaat in ons netwerk introduceren.

U heeft als toekomstig ondernemer ook een ondernemingsplan nodig voor de IND

ondernemingsplan voor de IND

Sommige mensen zijn liever hun eigen baas. Als dat voor u ook geldt dan heeft u geluk want Nederland staat bekend om zijn uitstekende startup-klimaat.

 

Er zijn diverse administratieve zaken die daarvoor geregeld moeten worden. De immigratie advocaat kan dat voor u doen. Om een verblijfsvergunning te kunnen krijgen heeft u ook een ondernemingsplan nodig voor de IND (De Nederlandse Immigratie & Naturalisatie Dienst). De IND zal uw ondernemingsplan beoordelen op basis van een puntensysteem. Het is noodzakelijk om een minimum aantal punten te halen om voor een verblijfsvergunning in aanmerking te kunnen komen.

 

Aan welke criteria moet uw ondernemingsplan voor de IND voldoen?

Het puntensysteem bestaat uit 3 onderdelen:

  • Persoonlijke ervaring (opleiding, ondernemerservaring, werkervaring).
  • Ondernemingsplan (marktanalyse, product / dienst, prijs, organisatie, financiering).
  • Toegevoegde waarde van jouw bedrijf voor Nederland (innovatie, creëren van werkgelegenheid, investeringen).

In totaal kunnen er 300 punten worden verdiend. Een  minimum van 90 punten is vereist om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning. Op ieder onderdeel moeten bovendien minimaal 30 punten worden behaald.

Wat kunnen wij voor u betekenen in het kader van uw ondernemingsplan?

Het schrijven van een ondernemingsplan voor de IND vergt specifieke kennis van ondernemerschap en bovendien kennis van het puntensysteem. Ondernemersgevoel beschikt over die kennis. Samen met u schrijven we een ondernemingsplan en we bouwen uw business case zodanig op dat de kansen op positieve toekenning door de IND sterk toenemen.

 

Realiseer u wel, u zult zelf actief moeten meewerken aan het genereren van het ondernemingsplan. U zult bijvoorbeeld referenties moeten verzamelen of intentieverklaringen van potentiële klanten.

 

De immigratie advocaat dient uw verzoek voor een verblijfsvergunning, bestaande uit diverse documenten uiteindelijk in samen met het ondernemingsplan. Ons tarief voor het schrijven van het plan hangt af van de mate waarin informatie al beschikbaar is. Het tarief kan daarom variëren van € 1.000 tot € 1.250 ex Btw. Soms kan het iets goedkoper.

 

Interesse? Neem dan direct contact op.