Ondernemingsplan nodig voor verblijfsvergunning van de IND?

Ondernemersgevoel.nl helpt je graag met jouw ondernemingsplan voor de IND!

Heb je plannen om als zelfstandig ondernemer te starten met een bedrijf in Nederland? Als je als buitenlander afkomstig bent van buiten de EU, dan zul je daarvoor een verblijfsvergunning bij de IND (De Nederlandse Immigratie & Naturalisatie Dienst) moeten aanvragen. Een immigratie advocaat kan je daarbij helpen. Als je wilt dan kan ik je bij een advocaat in mijn netwerk introduceren.

Als toekomstig ondernemer heb je ook een ondernemingsplan nodig voor de IND

ondernemingsplan voor de IND

Sommige mensen zijn liever hun eigen baas. Als dat voor jou ook geldt dan heb je geluk want Nederland staat bekend om zijn uitstekende startup-klimaat.

 

Er zijn diverse administratieve zaken die daarvoor geregeld moeten worden. De immigratie advocaat kan dat voor je doen. Om een verblijfsvergunning te kunnen krijgen heb je ook een ondernemingsplan nodig voor de IND. De IND zal je ondernemingsplan beoordelen op basis van een puntensysteem. Het is noodzakelijk om een minimum aantal punten te halen om voor een verblijfsvergunning in aanmerking te kunnen komen.

Direct een intakegesprek aanvragen voor advies?

Klik HIER om direct een telefonisch of online intakegesprek aan te vragen voor bespreking van jouw mogelijkheden om een ondernemingsplan te laten schrijven voor het aanvragen van een verblijfsvergunning bij de IND. ! Let goed op de voorwaarden voor dit gesprek.

 

Aan welke criteria moet jouw ondernemingsplan voor de IND voldoen?

Het puntensysteem bestaat uit 3 onderdelen:

  • Persoonlijke ervaring (opleiding, ondernemerservaring, werkervaring).
  • Ondernemingsplan (marktanalyse, product / dienst, prijs, organisatie, financiering, etc.).
  • Toegevoegde waarde van jouw bedrijf voor Nederland (innovatie, creëren van werkgelegenheid, investeringen).

In totaal kunnen er 300 punten worden verdiend. Een  minimum van 90 punten is vereist om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning. Op ieder onderdeel moeten bovendien minimaal 30 punten worden behaald. Er zijn echter enkele alternatieve opties om voldoende punten te behalen. Ik informeer je er graag over.

Wat kan ik betekenen in het kader van jouw ondernemingsplan voor de IND?

Het schrijven van een ondernemingsplan voor de IND vergt specifieke kennis van ondernemerschap en bedrijfseconomische aspecten en bovendien kennis van het puntensysteem van de IND. Ondernemersgevoel beschikt over die kennis. Samen met jou schrijf ik een ondernemingsplan en we bouwen je business case zodanig op dat de kansen op positieve toekenning door de IND sterk toenemen.

 

Realiseer je wel, je zult zelf actief moeten meewerken aan het genereren van het ondernemingsplan. Het gaat tenslotte om jouw (toekomstige) bedrijf, niet dat van mij. Je zult moeten onderbouwen en bewijzen dat jouw plan kan slagen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door referenties van (ex) klanten en werkgevers aan te dragen, door reeds behaalde (financiële) resultaten te laten zien en door intentieverklaringen van potentiële klanten te overhandigen. Als wij dergelijke onderbouwing niet als bijlage aan jouw ondernemingsplan kunnen toevoegen, vergroot dit de kans op verlening van een verblijfsvergunning niet.

 

De immigratie advocaat dient je verzoek voor een verblijfsvergunning, bestaande uit diverse documenten uiteindelijk in samen met het ondernemingsplan. Mijn tarief voor het schrijven van het plan hangt af van de mate waarin je al over relevante informatie beschikt. Het tarief kan daarom variëren en ligt meestal rond € 1.250 - 1.750 excl. Btw voor een compleet ondernemingsplan. (Waarvan 50% vooraf te betalen.)

Bekijk een voorbeeld van een door de IND goedgekeurd ondernemingsplan:

Benieuwd naar wat je van Ondernemersgevoel.nl kunt verwachten? Download hieronder dan een voorbeeld van een van de ondernemingsplannen die ik voor een opdrachtgever heb geschreven en dat is goedgekeurd door de IND.

Download
Voorbeeld van een door de IND goedgekeurd bedrijfsplan
Dit ondernemingsplan is geschreven voor een freelance softwareontwikkelaar die een verblijfsvergunning op basis van ondernemerschap in Nederland nodig had. Vanwege de privacy gevoeligheid van de informatie zijn alle persoonsgegevens verwijderd uit het document.
Voorbeeld OP IND toegekend NL.pdf
Adobe Acrobat document 3.8 MB
Ondernemingsplan voor verblijfsvergunning IND

Interesse of heb je nog vragen? Neem contact op!

Interesse in mijn dienstverlening met betrekking tot het schrijven van een ondernemingsplan op maat voor het aanvragen van een verblijfsvergunning bij de IND? Of heb je toch nog vragen? Bel gerust (+31 6 111 5 37 38) of stuur een bericht en ik neem contact met je op.