Ambitie om ondernemer in Nederland te worden?

Wij helpen je graag met jouw ondernemingsplan voor de IND!

Heb je plannen om als zelfstandig ondernemer te starten met een bedrijf in Nederland? Als je als buitenlander afkomstig bent van buiten de EU, dan zul je daarvoor een verblijfsvergunning moeten aanvragen. Een immigratie advocaat kan je daarbij helpen. Als je wilt dan kunnen wij je bij een advocaat in ons netwerk introduceren.

Als toekomstig ondernemer heb je ook een ondernemingsplan nodig voor de IND

ondernemingsplan voor de IND

Sommige mensen zijn liever hun eigen baas. Als dat voor jou ook geldt dan heb je geluk want Nederland staat bekend om zijn uitstekende startup-klimaat.

 

Er zijn diverse administratieve zaken die daarvoor geregeld moeten worden. De immigratie advocaat kan dat voor je doen. Om een verblijfsvergunning te kunnen krijgen heb je ook een ondernemingsplan nodig voor de IND (De Nederlandse Immigratie & Naturalisatie Dienst). De IND zal je ondernemingsplan beoordelen op basis van een puntensysteem. Het is noodzakelijk om een minimum aantal punten te halen om voor een verblijfsvergunning in aanmerking te kunnen komen.

 

Aan welke criteria moet jouw ondernemingsplan voor de IND voldoen?

Het puntensysteem bestaat uit 3 onderdelen:

  • Persoonlijke ervaring (opleiding, ondernemerservaring, werkervaring).
  • Ondernemingsplan (marktanalyse, product / dienst, prijs, organisatie, financiering).
  • Toegevoegde waarde van jouw bedrijf voor Nederland (innovatie, creëren van werkgelegenheid, investeringen).

In totaal kunnen er 300 punten worden verdiend. Een  minimum van 90 punten is vereist om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning. Op ieder onderdeel moeten bovendien minimaal 30 punten worden behaald.

Wat kunnen wij betekenen in het kader van jouw ondernemingsplan?

Het schrijven van een ondernemingsplan voor de IND vergt specifieke kennis van ondernemerschap en bovendien kennis van het puntensysteem. Ondernemersgevoel beschikt over die kennis. Samen met jou schrijven we een ondernemingsplan en we bouwen je business case zodanig op dat de kansen op positieve toekenning door de IND sterk toenemen.

 

Realiseer je wel, je zult zelf actief moeten meewerken aan het genereren van het ondernemingsplan. Je zult bijvoorbeeld referenties moeten verzamelen of intentieverklaringen van potentiële klanten.

 

De immigratie advocaat dient je verzoek voor een verblijfsvergunning, bestaande uit diverse documenten uiteindelijk in samen met het ondernemingsplan. Ons tarief voor het schrijven van het plan hangt af van de mate waarin je al over relevante informatie beschikt. Het tarief kan daarom variëren en ligt meestal rond € 1.250 ex Btw voor een compleet ondernemingsplan. Soms kan het iets goedkoper.

 

Interesse? Neem dan direct contact op.