Ondernemingsplan

ondernemingsplan

Ben je op zoek naar een partij die voor jou een compleet ondernemingsplan kan schrijven? Ondernemersgevoel.nl heeft zeer veel ervaring met het schrijven van ondernemingsplannen voor ondernemingen in uiteenlopende branches. 

 

Wanneer je bijvoorbeeld financiering wilt krijgen voor de start van een onderneming of een totaal nieuwe ondernemingsactiviteit, dan zal de bank je vaak om zo’n ondernemingsplan vragen. In een businessplan leg je immers je plan van aanpak vast. Doe je dat goed dan geeft dat een financier vertrouwen en zal hij je eerder geld lenen.

 

Overigens worden ondernemingsplannen ook wel geschreven voor andere instanties en betrokkenen zoals potentiele klanten en leveranciers. Bovendien geeft een geschreven plan jou persoonlijk houvast.

Download HIER een voorbeeld van een van onze ondernemingsplannen!

Wat staat er in een ondernemingsplan?

Grofweg bevat een ondernemingsplan de volgende onderdelen:

  • Weergave van jouw kennis en ervaring;
  • Marktanalyse;
  • Beschrijving van jouw bedrijfsformule;
  • Financieel plan;
  • Juridische zaken.

Kennis en ervaring als (toekomstig) ondernemer:  

Met jouw CV in de hand maken we duidelijk over welke opleiding, kennis en werkervaring jij al geschikt. We geven weer wat de aanleiding is tot de start van de onderneming en maken aan de lezer van je ondernemingsplan duidelijk waarom jij de juiste persoon met de juiste capaciteiten bent.

Marktanalyse:

Door te starten met je bedrijf begeef je je op een bepaalde markt en in een bepaalde branche. De economische gang van zaken in verschillende soorten branches varieert door de jaren heen. De bouwsector gaat momenteel weer goed maar in de detailhandel vallen door de opkomst van internetverkopen nogsteeds rake klappen. Allereerst brengen we de gang van zaken in jouw specifieke branche in kaart. We beschrijven hoe het er voor staat en of het een gunstig moment is om te starten.

 

We zullen in dit onderdeel van het ondernemingsplan ook kijken naar de directe omgeving van jouw (toekomstige) bedrijf. Wie zijn de concurrenten? Hoe sterk zijn ze en waar zijn ze goed in? Vervolgens zetten we de kansen en bedreigingen in de markt af tegen de sterke en zwakke punten van jouw onderneming. Een SWOT-analyse noem je dat. Uiteindelijk zal hieruit blijken hoe concurrerend jouw onderneming zal worden.

ondernemingsplan

Bedrijfsformule:

Hoe jouw onderneming er precies uit zal gaan zien, dat beschrijven we hier in detail. Als uitgangspunt nemen we daarbij de zogenaamde marketingmix. We bepalen wat de karakteristieken van de doelgroep zijn waaraan jij gaat verkopen. We leggen vast welke producten en / of diensten je gaat leveren en welke prijs je daarvoor in rekening gaat brengen. Lever je bijvoorbeeld dure, hoogwaardige merken of hanteer je juist een lage prijs (discount). We bepalen de globale locatie waar je onderneming zich zal vestigen en hoe je vanuit daar contact gaat leggen met je klanten (promotie). Ook waar en hoe je gaat inkopen of met welke partijen je gaat samenwerken leggen we vast. Wist je trouwens dat het ook mogelijk is om deze specifieke zaken apart te laten beschrijven door Ondernemersgevoel.nl? Het opstellen van een beschrijving van jouw toekomstige businessmodel is een stuk beknopter maar ook veel goedkoper dan het laten schrijven van een compleet ondernemingsplan. 

Download HIER een voorbeeld van een van onze ondernemingsplannen!

ondernemingsplan

Financieel plan:

De kracht van jouw onderneming vertalen we uiteindelijk naar een exploitatieprognose. Daarin begroten we de omzet, de bedrijfskosten en de uiteindelijke winstgevendheid. Maar eerst zullen we in het hoofdstuk ‘financieel plan’ als onderdeel van je ondernemingsplan, in kaart brengen wat je eigenlijk allemaal aan middelen nodig hebt om te kunnen starten met je bedrijf en hoeveel geld je daarvoor zou moeten lenen.

 

Uiteindelijk geven we het financieel plan zo vorm dat daaruit zal blijken dat je het gewenste inkomen uit je onderneming zult kunnen verdienen en er ook nog ruimte over blijft om een starterslening af te lossen.

Juridische zaken:

Het moet natuurlijk wel ook daadwerkelijk toegestaan zijn dat jij start met het bedrijf in de door jou gekozen branche. Heel vaak zijn er geen beperkingen maar voor sommige formules gelden vestigingseisen, vergunningen, etc. Wanneer dat zo is dan beschrijven we dat en leggen we de lezer van je ondernemingsplan uit hoe jij daar mee om zult gaan.

Download hieronder een voorbeeld van een ondernemingsplan zoals Ondernemersgevoel.nl dat in overleg met jou kan schrijven.

 

Download
Voorbeeld ondernemingsplan Personal Trainer
Een businessplan m.b.t. de start van een Personal Training Centre
Voorbeeld businessplan personal trainer
Adobe Acrobat document 3.4 MB
Ondernemingsplan voor verblijfsvergunning IND

Offerte voor een ondernemingsplan?

Een ondernemingsplan is veel uitgebreider dan alleen een financieel plan. Vandaar dat het tarief voor het schrijven van een totaal ondernemingsplan wat hoger ligt. Voor de meeste plannen rekenen wij een tarief  van minimaal € 1.000 excl. Btw. Benieuwd naar ons exacte tarief? Vraag dan direct een offerte aan voor een compleet ondernemingsplan. 

 

Soms nemen financiers bij een kredietaanvraag echter genoegen met alleen een financieel plan of een globale beschrijving van je businessmodel.  Het is dan niet nodig om een uitgebreid kostbaar ondernemingsplan op te laten stellen. Compleet ondernemingsplan, beschrijving businessmodel of financieel plan, Ondernemersgevoel.nl kan het allemaal voor jou verzorgen. 

   

Ondernemersgevoel.nl werkt vanuit Helmond voor ondernemers in de regio Eindhoven maar ook voor de rest van Nederland. Neem direct contact op voor meer informatie over de mogelijkheden van het schrijven van een ondernemingsplan.