Ondernemingsplan - Projectplan - Investeringsplan

bedrijfsadvies

Bent u ondernemer of wilt u dat worden? Dan staat u voortdurend voor allerlei keuzes en moet u telkens allerlei plannen maken. Ik ben zelf een voorstander voor het opschrijven van die plannen omdat dat een aantal voordelen heeft:

 

  • Het is op die manier gemakkelijker voor u zelf om te onthouden wat u ook alweer bedacht en besloten had;
  • U kunt andere mensen zoals uw personeel, leveranciers of klanten gemakkelijker van uw plannen op de hoogte brengen zonder dat u zelf telkens het hele verhaal weer helemaal opnieuw hoeft te vertellen;
  • Er is minder kans op misverstanden of misinterpretaties;
  • U heeft geschreven plannen nodig in uw communicatie met andere partijen zoals banken en subsidieverstrekkers. Of bijvoorbeeld UWV wanneer u wilt starten vanuit een WW-uitkering.

Het vastleggen van een ondernemingsplan is bovendien een proces dat structuur geeft. Het gaat niet alleen om het opschrijven maar ook om het bedenken. Als schrijver en adviseur ondersteun ik u bij dit proces en hou ik de pen vast. De bedoeling is trouwens niet om een dik en wollig pak papier te creëren, maar een wervend plan dat de essentie beschrijft, uw passie overbengt en dat "to-the-point" is.

 

We schrijven samen uw ondernemingsplan

Een ondernemingsplan is het meest omvattend. U moet daarbij nadenken over alle aspecten van uw toekomstige bedrijf. Helpt het daarbij dat ik als bedrijfskundige geschoold ben in al die zaken zoals: 

  • strategie
  • marketing
  • financiën
  • technisch inhoudelijke aspecten
  • etc.

Klik hier om een voorbeeld te zien van een ondernemingsplan zoals ik dat in samenwerking met u kan schrijven.

Is een ondernemingsplan wel echt wat u nodig heeft?

Afgezien van een digitaal of papieren plan, kan ik u ook op een andere manier van dienst zijn. Zeker wanneer u start met uw bedrijf maar weinig investeringen hoeft te doen en misschien zelfs wel een neveninkomen hebt, is het niet perse noodzakelijk om een formeel ondernemingsplan te schrijven. “Hoe komt u aan klanten?” dat is dan vaak de belangrijkst vraag.

In het ontwerp van een eenvoudige maar gestructureerde website die ik voor u kan ontwikkelen, komen ook veel ondernemingsaspecten aan bod. U moet immers nadenken over wie uw klanten zullen zijn, welke producten of diensten u ze aan wilt gaan bieden en welke prijs u daarvoor wilt vragen. Als resultaat van dit proces beschikt u dan naast uw ondernemingsplan meteen over iets wat u aan uw klanten kunt laten zien of waar u zelfs klanten mee kunt werven.

 

We schrijven samen uw project- of investeringsplan

Project- en investeringsplannen zijn in principe ondernemingsplannen in het klein. Ze zijn gericht op wat kleinere vraagstukken zoals de ontwikkeling en marktintroductie van een nieuw product, de aanschaf van een nieuwe machine of zonnepanelen.  Met mijn bedrijfseconomische kennis kan ik ook de financiële kant van die plannen vorm geven. Bovendien kan ik u in veel gevallen mogelijk nog helpen aan subsidie ter financiële ondersteuning van uw project of investering. 
 

Ondernemersgevoel.nl werkt vanuit Helmond voor ondernemers in de regio Eindhoven maar ook voor de rest van Nederland. Neem direct contact met mij op voor meer informatie over de mogelijkheden van het schrijven van een ondernemingsplan, een projectplan of een investeringsplan.