Bbz - Haalbaarheidsonderzoek

Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen

Bbz staat voor Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen. Het is een gemeentelijke kredietregeling die van toepassing is op zowel startende als gevestigde ondernemers. Wanneer iemand een bijstandsuitkering ontvangt en een eigen inkomen wil gaan verdienen door te starten als ondernemer, kan die persoon een beroep doen op zijn/haar gemeente om hem met krediet en voorlopig inkomensbehoud te laten starten.

 

Ook als gevestigde ondernemer kan men een beroep doen op de Bbz via zijn/haar gemeente als er geld nodig is omdat de onderneming in financiële nood is geraakt. De gemeente treedt enkel op als geldverstrekker wanneer banken en andere reguliere instanties hebben aangegeven niet als financier te kunnen of willen fungeren. Klik HIER wanneer u behoefte heeft aan meer inhoudelijke informatie over de Bbz.

 


Mijn werkzaamheden m.b.t. de Bbz-regeling zijn 2-ledig: 

 

Voor (potentiele) ondernemers: Wilt u een beroep doen op de Bbz dan kunt u hulp gebruiken bij het indienen van uw aanvraag bij de gemeente waarin u woonachtig bent. Onderdeel van die aanvraag is een ondernemingsplan waarmee u de levensvatbaarheid van uw plannen beschrijft en aantoonbaar maakt.

 

Voor Bbz adviesbureaus: Op freelance basis kan ik Bbz-haalbaarheidsonderzoeken voor gemeenten voor u verrichten. Ik heb hier ruime ervaring mee. U kunt dergelijke haalbaarheidsonderzoeken aan mij uitbesteden wanneer uw organisatie ondercapaciteit heeft. Ik onderhoud geen commerciële contacten met gemeentelijke afdelingen en stel mij dus niet op als concurrent t.a.v. uw bedrijfsvoering.    

 

Ondernemersgevoel.nl werkt vanuit Helmond voor ondernemers in de regio Eindhoven maar ook voor de rest van Nederland. Neem direct contact met mij op voor meer informatie over de mogelijkheden van de Bbz of de uitvoering van Bbz-haalbaarheidsonderzoeken op freelance basis.