Bbz - Haalbaarheidsonderzoek

Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen

Bbz-haalbaarheidsonderzoek

Bbz staat voor Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen. Het is een gemeentelijke kredietregeling die van toepassing is op zowel startende als gevestigde ondernemers. Wanneer iemand een bijstandsuitkering ontvangt en een eigen inkomen wil gaan verdienen door te starten als ondernemer, kan die persoon een beroep doen op zijn/haar gemeente om hem met krediet en voorlopig inkomensbehoud te laten starten.

 

Ook als gevestigde ondernemer kan men een beroep doen op de Bbz via zijn/haar gemeente als er geld nodig is omdat de onderneming in financiële nood is geraakt. De gemeente treedt enkel op als geldverstrekker wanneer banken en andere reguliere instanties hebben aangegeven niet als financier te kunnen of willen fungeren. Klik HIER wanneer je behoefte hebt aan meer inhoudelijke informatie over de Bbz.

Onze werkzaamheden m.b.t. de Bbz-regeling zijn 2-ledig: 

 

Voor (potentiële) ondernemers: Wil je een beroep doen op de Bbz dan kun je hulp gebruiken bij het indienen van je aanvraag bij de gemeente waarin je woonachtig bent. Onderdeel van die aanvraag is een ondernemingsplan waarmee je de levensvatbaarheid van je plannen beschrijft en aantoonbaar maakt. Ondernemersgevoel schrijft zo'n ondernemingsplan voor je. 

 

Voor Bbz adviesbureaus: Op freelance basis kunnen wij Bbz-haalbaarheidsonderzoeken voor gemeenten verrichten. Wij hebben hier ruime ervaring mee. Dergelijke haalbaarheidsonderzoeken kunnen aan Ondernemersgevoel.nl uitbesteed worden wanneer de eigen organisatie ondercapaciteit heeft of kennis ontbeert. Wij onderhouden geen commerciële contacten met gemeentelijke afdelingen en stellen ons dus niet op als concurrent.

 

 

Ondernemersgevoel.nl werkt vanuit Helmond voor ondernemers in de regio Eindhoven maar ook voor de rest van Nederland. Neem direct contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden van de Bbz of de uitvoering van Bbz-haalbaarheidsonderzoeken op freelance basis.