Referenties & portfolio communicatieadvies


Referenties & portfolio (SEO) tekstschrijven


SEO-copywriting voor studio SQL

Referentie SEO optimalisatie (structuur in de website optimaliseren, zoekwoordonderzoek, zoekwoordoptimalisatie in de teksten, meta beschrijvingen aanbrengen en SEO advies) voor www.studiosql.nl

"Roel heeft mij onlangs geholpen met de SEO optimalisatie voor mijn website. Meest opvallend aan hem vond ik zijn gedrevenheid en transparantie. In zeer korte tijd heeft Roel de opdracht naar volle tevredenheid voltooid. Daarnaast heeft hij dusdanig veel informatie aangereikt, waardoor ik zelf kan zorgen dat het resultaat blijvend is. Zijn expertise en klantgerichtheid hebben bijgedragen aan het succes van dit project. Ik zou Roel dan ook van harte aanbevelen aan andere ondernemers / organisaties."

 

Marius Ponte, eigenaar studio SQL


SEO-copywriting en positionering voor de nieuwe website van Daan Hoefnagel Makelaardij


Beschrijving van (Engelstalige bedrijfsprofielen) voor M&P Communicatie BV

M&P communicatie BV is een communicatieburo in Ophemert

(Gld). Dit buro verricht veel werkzaamheden voor internationale bedrijven en brancheorganisaties binnen de textielreinigingsbrance, zoals grote industriële wasserettes en stomerijen. Ook organiseert het bedrijf de periodieke Cinet Best

Practices Award. Dit is een verkiezing waarin organisaties meedingen naar de titel “beste internationale branche-voorbeeld”.

 


Voor deze verkiezing heb ik een groot aantal beschrijvingen van deelnemende bedrijven gemaakt van ieder ongeveer 1000 woorden. Hierin worden de profielen van deze organisaties op een wervende wijze getypeerd aan de hand van thema’s als duurzaamheid, management en innovativiteit. Deze profielen zijn gebundeld in een boekje op basis waarvan de winnaars uiteindelijk door een vakjury zijn gekozen.

 


Casusbeschrijving: chiptuning getuned

Chiptuning is het aanpassen van de software-instellingen

van een voertuig. Door de aanpassingen kunnen bijvoorbeeld het vermogen of het verbruik van de auto worden verbeterd. Wat er tijdens het proces van chiptuning precies gebeurt, is lastig uit te leggen. Je ziet niets van het uiteindelijke resultaat.

 

Mijn opdrachtgever was in dit geval een bedrijf dat in de markt voor chiptuning een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening aanbiedt. Aan mij werd de vraag gesteld om op een laagdrempelige manier te verwoorden, wat chiptuning is en waarom het verstandig is om als “consument” te kiezen voor dit bedrijf.

 


Tijdens het schrijven van de webteksten voor de nieuwe website, heb ik de hele positionering van het bedrijf

heroverwogen. Tijdens gesprekken werd mij de kern van chiptuning duidelijk en ook de onderscheidende werkwijze die deze onderneming hanteert.

 

Uiteindelijk resulteerde dit in aanpassingen in de menustructuur en in begrijpelijke teksten over deze

technisch moeilijke materie. Vanzelfsprekend was er ook oog voor SEO-optimalisering. Daarnaast heb ik enkele adviezen gegeven t.a.v. logo-onderschrift en foto-gebruik om een meer uniforme positionering op de website te genereren.

 


Voorbeelden creatief schrijven

communicatieadvies Roel Verdonschot

Referentie van"website Kans Magazine" nr. 2 2017, 3-jaarlijks donateursmagazine van het Leger des Heils

Download
Achterop geraakt (2e prijs)
Mijn fictieve verhaal n.a.v. de schrijfwedstrijd van het Leger des Heils. De winnaar won de speciaal voor het leger ontwikkelde fiets 'De Majoor'. De schrijfvraag was: "Waar zou je heen fietsen als je de fiets 'de Majoor' zou winnen met deze schrijfwedstrijd?".
schrijfwedstrijd-de-majoor.pdf
Adobe Acrobat document 326.4 KB
communicatieadvies Roel Verdonschot

Referentie uit "puur natuur" zomereditie 2017, kwartaalblad van vereniging natuurmonumenten waarnaar ik een inzending toestuurde die vervolgens geplaatst werd.Referenties & portfolio (SEO) blogs/columns


Wekelijkse (ghost)blog over hardlopen op hardloopzone.nl

communicatieadvies Roel Verdonschot

Hardlopen: heerlijk, het maakt je hoofd leeg, brengt ontspanning in je lichaam en geeft voldoening. 

 

www.hardloopzone.nl is een affiliate website met een enorme bron aan informatie over hardlopen. Voor deze website schrijf ik o.b.v. een briefing wekelijks artikelen over hardloop gerelateerde onderwerpen. Deze artikelen zijn prettig leesbaar en geoptimaliseerd voor SEO, voor een perfecte indexeerbaarheid in Google.

 Maandelijkse ondernemersblog freelancer.nl

communicatieadvies Roel Verdonschot

Ik ben ondernemer. Freelancer om precies te zijn.

 

Voor de website www.freelancer.nl, een marktplaats van vraag naar en aanbod van freelance opdrachten in allerlei sectoren, schrijf ik een maandelijkse column. Over hoe het "voelt" om freelancer te zijn en met nuttige kennis en tips voor als je freelancer bent. Hierna treft u links aan naar enkele artikelen die ik hiervoor al schreef: 

 Eigen ondernemersblog ondernemersgevoel.nl

Geen brood op de plank

Als ondernemer raak je wel eens (het overzicht over) zaken kwijt

meer lezen 0 Berichten

Referenties & portfolio webdesign


Website voor een startend kindercoach

Referentie webdesign totaal (techniek, structuur, design, kleurstelling, inhoud, tekstschrijven en SEO kenmerken) voor www.bijjezelf.eu

Website voor een nieuwe horecaonderneming

Referentie webdesign totaal (techniek, structuur, design, kleurstelling, inhoud, tekstschrijven en SEO kenmerken) voor www.hotcorner.nl Professioneel beeldmateriaal (foto's e.d.) ontbrak. Met eenvoudige middelen en enkele creatieve beeldbewerkingen heb ik deze website toch een unieke identiteit gegeven zonder dat het maken van hoge kosten voor een professionele fotograaf nodig was.  

Website voor bijzondere gedenkobjecten

Referentie webdesign totaal (techniek, structuur, design, kleurstelling, inhoud, tekstschrijven en SEO kenmerken) voor www.organites.eu

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in referenties en portfolio t.a.v. mijn subsidieadvies- en bedrijfsadviesdiensten.

Ondernemersgevoel.nl werkt vanuit Helmond voor ondernemers in de regio Eindhoven maar ook voor de rest van Nederland. Neem direct contact met mij op voor meer informatie over de mogelijkheden van communicatieadvies voor ondernemers. 

webdesign