MIT subsidie-advies

(MIT = subsidieregeling ter bevordering van R&D-activiteiten)

MIT subsidie

De MIT (Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren) is een subsidieregeling waarmee Nederlandse MKB-ondernemingen subsidie kunnen krijgen voor diverse soorten R&D-activiteiten. Met deze regeling kun je als ondernemer besparen op je werknemersloonkosten gerelateerd aan R&D-werkzaamheden. 


Daarnaast kunnen andere kosten en uitgaven voor je R&D project, zoals prototypes en onderzoeksapparatuur, met de MIT subsidie worden verlaagd. Het is een regeling met tot wel 40% subsidie op diverse technologische ontwikkelingsactiviteiten. De technische ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur binnen jouw eigen bedrijf, kan financieel risicovol zijn. De MIT-regeling verlaagt dit risico net als de WBSO-subsidie.


Voor welke activiteiten is binnen de MIT-regeling subsidie beschikbaar?

  • Er is MIT subsidie beschikbaar voor door jouw organisatie uit te voeren onderzoeken naar de technische en/of economische haalbaarheid van een door jou te ontwikkelen product of productieproces;
  • Er is MIT subsidie beschikbaar voor de uitvoering van een R&D-samenwerkingsproject, wanneer je daadwerkelijk een prototype van de door jouw onderneming beoogde techniek wilt gaan ontwikkelen i.s.m. een andere partij. 

Wat zijn de voordelen van de MIT subsidie?

De percentages en de maximale subsidiebedragen verschillen per type R&D-activiteit:

  • De MIT subsidie voor haalbaarheidsonderzoeken bedraagt 40% en levert maximaal € 20.000 aan subsidie op per project;
  • De MIT subsidie voor R&D-samenwerkingsprojecten bedraagt 35 % en levert maximaal € 350.000 op per project. 

Wat kan Ondernemersgevoel.nl betekenen m.b.t. de MIT subsidie?

Omdat wij goed op de hoogte zijn van alle regels omtrent de MIT subsidie, kunnen wij de MIT nagenoeg van A - Z voor jouw onderneming regelen. Wij kunnen:
  • Deadlines voor indiening en afwikkeling van de MIT subsidie bewaken;
  • Jouw MIT subsidie aanvraag voor jouw onderneming schrijven en indienen; 
  • De contacten voor je onderhouden met de subsidieverstrekker en eventuele vragenbrieven m.b.t. jouw aanvraag beantwoorden;
  • Jouw onderneming faciliteren bij het voldoen aan de beperkte administratieve verplichtingen die gelden voor de MIT-regeling.   
MIT subsidie

Omdat wij ervaring hebben met diverse ontwikkeltrajecten en daaraan gerelateerde zaken als het patenteren en vermarkten van nieuwe technieken, kunnen wij jou bovendien inhoudelijk adviseren t.a.v. jouw ontwikkelproject.  

 

Een ervaren MIT subsidie-adviseur tegen een reëel tarief

Ondernemersgevoel.nl werkt vanuit Helmond voor ondernemers in de regio Eindhoven maar ook voor de rest van Nederland. In zijn algemeenheid hanteer ik voor al mijn werkzaamheden reële tarieven. Soms werk ik o.b.v. No Cure No Pay. In overleg bepalen wij de omvang van de werkzaamheden voor mij en de eventuele slaagkans van een subsidieaanvraag. Zo komen we tot een reële prijsafspraak.

 

Wil je meer weten over de MIT subsidie-regeling en over mijn subsidie-dienstverlening, neem dan direct contact op.