Teruggaaf energiebelasting instellingen

Een mooie financiële impuls voor je vereniging of stichting!

Ruim 40% van een energienota (gas/electra) bestaat uit energiebelasting. Dat is belasting die iedereen via de energieleverancier aan de belastingdienst betaalt over de mate van energieverbruik. Voor instellingen met een maatschappelijk doel zoals gemeenschapshuizen, multifunctionele accommodaties en scoutinggebouwen e.d. die een gebouw gebruiken en te maken hebben met energielasten, is het mogelijk om 50% van de betaalde energiebelasting terug te vorderen. Dit kan zelfs met terugwerkende kracht (tot 5 jaar terug in de tijd).

energiebelasting teruggaaf instellingen
energiebelasting teruggaaf instellingen

Van belang is dat er sprake is van een instantie met een maatschappelijk doel (vereniging / stichting). Voor gemeenschapshuizen / MFA's geldt dat de hoofdmoot van de gebruikers die activiteiten verrichten in het gebouw (veelal andere stichtingen en verenigingen) ook een maatschappelijk doel moet hebben. Men mag dus ook aan commerciële instanties verhuren maar niet hoofdzakelijk. Voor instanties zoals scoutingverenigingen geldt dat het gebouw hoofdzakelijk voor de eigen maatschappelijke activiteiten dient te worden gebruikt.

 

Ondernemersgevoel.nl heeft veel ervaring met deze regeling. We kennen de voorwaarden en kunnen helpen om de aanvraag op de juiste wijze in te dienen en te maximaliseren. Bovendien werken wij o.b.v. No Cure No Pay. Wanneer het verzoek tot teruggaaf bij de belastingdienst niet slaagt, ontvangt de instelling van Ondernemersgevoel.nl m.a.w. geen factuur.

 

Neem direct vrijblijvend contact op om te bepalen of een aanvraag zinvol is.