Teruggaaf energiebelasting instellingen

Wilt u een financiële impuls voor uw vereniging of stichting?

Jaarlijkse teruggaaf energiebelasting voor gemeenschapshuizen, multifunctionele accommodaties, scoutinggebouwen en andere instellingen.

energiebelasting teruggaaf
energiebelasting teruggaaf

Ruim 40% van een energienota (gas/electra) bestaat uit energiebelasting. Dat is belasting die iedereen via de energieleverancier aan de belastingdienst betaalt over de mate van energieverbruik. Voor instellingen met een maatschappelijk doel zoals gemeenschapshuizen, multifunctionele accommodaties en scoutinggebouwen e.d. die een gebouw gebruiken en te maken hebben met energielasten, is het mogelijk om 50% van de betaalde energiebelasting terug te vorderen. Dit kan zelfs met terugwerkende kracht (tot 5 jaar terug in de tijd).

 

Van belang is dat er sprake is van een instantie met een maatschappelijk doel (vereniging / stichting). Voor gemeenschapshuizen / MFA's geldt dat de hoofdmoot van de gebruikers die activiteiten verrichten in het gebouw (veelal andere stichtingen en verenigingen) ook een maatschappelijk doel heeft. Men mag dus ook aan commerciële instanties verhuren maar niet hoofdzakelijk. Voor instanties zoals scoutingverenigingen geldt dat het gebouw hoofdzakelijk voor de eigen maatschappelijke activiteiten dient te worden gebruikt.

 

Ik heb veel ervaring met deze regeling. Ik ken de voorwaarden en kan u helpen om de aanvraag op de juiste wijze in te dienen en te maximaliseren. Bovendien werk ik o.b.v. No Cure No Pay. Wanneer het verzoek tot teruggaaf bij de belastingdienst niet slaagt, ontvangt u van mij m.a.w. geen factuur.

 

Vul hieronder uw gegevens in zodat ik telefonisch vrijblijvend contact met u kan opnemen om te bepalen of een aanvraag zinvol is.

 

Niet alle gegevens zijn verplicht maar voor een effectief telefoongesprek is het handig wanneer u zoveel mogelijk gegevens invult. Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

Doe het! Het kost u 2 minuten en levert uw instelling mogelijk veel geld op.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.