Beschrijving businessmodel

Beschrijving businessmodel

Vanuit Ondernemersgevoel.nl schrijf ik graag een compleet ondernemingsplan voor je. Dat vergt wel de nodige input van jou als ondernemer. Het moet immers wel jouw plan blijven. Het schrijven van zo'n businessplan is dan ook een (arbeids)intensief proces en dat kent zijn prijs (minimaal € 1.000 excl. Btw).

 

Wellicht is zo'n compleet ondernemingsplan een stap te ver voor jou en ben je nog op zoek naar iets laagdrempeligers en iets goedkopers. Ook daar kan ik je mee helpen. In overleg met jou (meestal in 2 telefonische sessies of videocalls) kan ik namelijk een beschrijving maken van jouw toekomstige businessmodel. Dat is ideaal voor (toekomstige) ondernemers die momenteel nog vooral globale plannen in hun hoofd hebben en die plannen willen laten concretiseren voor zichzelf maar ook om ze met anderen te kunnen delen.

Download HIER een voorbeeld van een beschijving van een businessmodel!

Wat is een businessmodel beschrijving?

Grofweg bevat een beknopte businessmodel beschrijving zoals ik die voor je opstel de volgende onderdelen:

  • Jouw achtergrond;
  • Aanleiding tot jouw idee (hoe je tot het idee gekomen bent);
  • Beschrijving product / dienst / service;
  • Doelgroep en marktbehoefte t.a.v. jouw product / dienst / service; 
  • Verdienmodel / prijs;
  • Zeer gobale financiele begroting;
  • Marketingaanpak;
  • Tijdplanning.

Wat je mag verwachten is een fraai opgemaakt, goed gestructureerd en wervend document van een pagina of 10-12 dat jouw ideeen verwoordt.

Download HIER een voorbeeld van een beschijving van een businessmodel!

Wat kun je met een businessmodel beschrijving?

De beschrijving van jouw businessmodel is veel globaler dan de uitwerking van een  compleet ondernemingsplan of een gedetailleerd financieel plan. Je kunt het zien als een soort brochure die jouw ideeen voor jouzelf helder maakt maar die je ook kunt gebruiken om anderen over je ideeën te informeren, hen te overtuigen en te betrekken. 

 

Je kunt ermee naar de bank en naar investeerders om die te interesseren. Over het algemeen zullen dergelijke partijen vervolgens om meer informatie vragen. Maar wellicht ook niet.

Download hieronder een voorbeeld van een businessmodel beschrijving zoals Ondernemersgevoel.nl die in overleg met jou kan opstellen.

 

Download
Voorbeeld beschrijving businessmodel lancering nieuw soort App
Dit is een conceptuele beschrijving van het businessmodel omtrent de lancering van een nieuwe soort App. Dit voorbeeld is bedoeld om de structuur en lay-out weer te geven en geeft daarmee een indruk van wat je kunt verwachten.
Concept Beschrijving Businessmodel.pdf
Adobe Acrobat document 2.5 MB
Ondernemingsplan

Offerte voor een businessmodel beschrijving?

Het tarief voor het beschrijven van jouw businessmodel bedraagt normaal € 450 excl. Btw. Het tarief hangt in enige mate af van jouw exacte eisen en wensen alsmede van de complexiteit en uitgebreidheid van je plannen. Benieuwd naar mijn exacte tarief? Vraag dan direct een offerte aan.

   

Ondernemersgevoel.nl werkt vanuit Helmond voor ondernemers in de regio Eindhoven maar ook voor de rest van Nederland. Neem direct contact op voor meer informatie over de mogelijkheden van het beschrijven van jouw businessmodel.