Een goede maar betaalbare website,  hoe kom je daaraan?

webdesign

Uw website: Ik bouw voor u een website via Jimdo waar u mee voor de dag kunt komen. Die site bevat alle gewenste basisfunctionaliteiten zoals gastenboek, fotopresentatie, blogruimte, een goed design, etc. De website is compatible met alle devices (van desktopcomputer tot mobiele telefoon) en dat is heel belangrijk voor het gebruik ervan.

webdesign

Beeldmateriaal (logo’s, foto’s e.d.): Levert u in principe zelf aan. Maar natuurlijk ik kan ook wel wat zoeken hoor als we tekort komen.

Teksten: Als u die al heeft dan ontvang ik ze graag. Na wat onderling overleg kan ik ook wel het nodige zelf voor u schrijven trouwens want daar ben ik als SEO copywriter best goed in.

webdesign

En dan?: Na afloop leg ik kort uit hoe het allemaal werkt en hoe u zelf eenvoudig kleine (of grote) dingen kunt veranderen en toevoegen (zoals blogberichten). Indien gewenst kan ik u ook in de toekomst periodiek helpen met uw website maar dan moeten we daar wel aparte prijsafspraken voor maken. 


Kost dat?: De website wordt gebouwd en gehost via Jimdo. Dat is gratis. De kosten voor mijn werkzaamheden zijn afhankelijk van wat u allemaal wilt en wat u allemaal al aan "materiaal" zoals ideeën, foto's en teksten hebt. Het bouwen van een website op maat blijft handwerk, geen massaproductie. We zijn hier niet in China. U zult er qua investering dus wel iets voor over moeten hebben. Onderstaand een kostenindicatie: 

 

Uw keuze: Prijs (Ex Btw) Prijs (Ex Btw)
     
 Jaarlijkse kosten:

 

   

U wilt een Jimdofree domein. Let op uw site wordt dan niet gevonden door Google!

€ 0  

U wilt een eigen domein (bijv. www.naamvanjouwwebsite.nl) waardoor uw website kan worden gevonden door Google!

  € 60
Eenmalige kosten:    
Startkosten bouw website € 300 € 300

U heeft al een duidelijke structuur en indeling in gedachten. 

€ 0  

 U wilt dat ik de optimale structuur/indeling voor u bedenk.

  € 40

U heeft al kant en klare teksten of gaat die zelf schrijven.    

€ 0  

U wilt dat ik de teksten o.b.v. uw info schrijf (uitgaande van 5-7 paginateksten met ongeveer 600 woorden pp).

  € 100

De teksten op uw website hoeven de vindbaarheid in Google niet te verbeteren (zogenaamd SEO-copywriting is niet nodig).

€ 0  

De teksten moeten SEO-proof geschreven worden. U wilt beter gevonden worden door Google.

  € 100

U beschikt zelf over het nodige beeldmateriaal (plaatjes / foto's) van voldoende kwaliteit.

€ 0  

U wilt dat ik beeldmateriaal voor uw website zoek en genereer.*

  € 100*
Totale kosten voor uw website (1e jaar) € 300 € 700

* Let op. Het zoeken naar beeldmateriaal kost tijd. Bovendien zit op de meeste mooie afbeeldingen copyright. Die moeten dus gekocht worden om ze op uw website te te mogen gebruiken. Die kosten breng ik apart aan u in rekening bovenop het webdesign tarief. Ter indicatie: een professionele afbeelding kost ongeveer € 5. U heeft al gauw een afbeelding of 10 nodig voor uw site. 

Kom nou, gratis hosting?: Ik zal eerlijk zijn, de gratis website via Jimdo heeft een nadeel. Google zal hem niet kunnen vinden. Voor een digitale folder is dat niet erg maar voor de meeste websites is SEO (Search Engine Optimalisation) van wezenlijk belang. Ik kan daarom ook een betaalde Jimdo-account aanmaken. Die kost € 60 per jaar zo lang als u de website in de lucht wilt houden en dan heeft u ook een eigen domeinnaam en een eigen e-mailadres (zoals www.naamvanjouwwebsite.nl of info@naamvanjouwwebsite.nl). Die kosten betaalt u niet aan mij maar aan Jimdo.

webdesign

Hoe trek ik nog meer bezoekers?: Wilt u de vindbaarheid van de website (met met betaalde Jimdo-account) in Google nog verder vergroten dan kunt u zelf aanvullende diensten kopen bij Jimdo waarmee je als “dummie” de vindbaarheid helemaal zelf kunt verbeteren. Dat is trouwens geen technisch verhaal dus ben niet bang.

Heb je voorbeelden? Ja hoor. Klik maar HIER.

Kan ik dat niet allemaal zelf?: Jimdo is gebouwd zodat "dummies" een eigen website kunnen bouwen zonder technische kennis van HTML. De praktijk leert dat je toch wel wat oefening met de vele mogelijkheden van Jimdo kunt gebruiken en dat het je veel tijd kost. Bovendien is niet iedereen getalenteerd in het genereren van de juiste structuur, inhoud en vormgeving. Vandaar dat ik mijn diensten op het gebied van communicatieadvies hiervoor aanbied. Maar wilt u zelf met Jimdo aan de slag, kik dan op het brede Jimdo-banner hieronder. U kunt eerst kijken hoe Jimdo werkt met een gratis site. Wilt u upgraden naar een betaald account met veel meer mogelijkheden dan kan dat later ook nog. 

webdesign