Teruggaaf Energiebelasting bij meer dan 1 onroerende zaak achter 1 electra-aansluiting

Bent u eigenaar of gebruiker van een pand waarin meerdere zelfstandige appartementen of bedrijfsruimten met ieder een eigen huisnummer aanwezig zijn? Maar is er sprake van een gezamenlijke energieaansluiting voor elektriciteit. 

 

Dat is interessant want in dat geval kan energiebelasting (tot € 2.000 per afzonderlijk appartement/bedrijfsruimte) worden teruggevraagd via een specifieke en weinig bekende belastingregeling.

 

Hoe werkt dat dan?

Bijna 40% van uw energielasten (gas en electra) bestaat uit energiebelasting. De energieleverancier (bijv. Essent) berekent via de electriciteitsnota energiebelasting aan u door die vervolgens door de leverancier wordt afgedragen aan de belastingdienst. 

 

Er is sprake van een standaard belastingvermindering (korting op de door u te betalen belasting) van ongeveer € 400 per jaar per aansluiting. De energieleverancier zal deze korting maar 1 keer toepassen omdat er maar 1 aansluiting is. Omdat er wellicht meerdere ruimtes met ieder een eigen huisnummer van deze aansluiting gebruik maken, heeft u het recht om de belastingvermindering van € 400 voor iedere andere aparte ruimte ook toe te laten passen zodat u minder energiebelasting hoeft te betalen. Dit kan met 5 jaar terugwerkende kracht wat betekent dat maximaal € 2.000 per ruimte kan worden teruggevorderd.

 

Rekenvoorbeeld: Er is sprake van 6 aparte adressen waarvan er binnen slechts 1 een eigen energieaansluiting op het netwerk is waarvan ook de andere ruimtes gebruik maken. U kunt dan tot € 10.000 energiebelasting terugvorderen over de voorbije jaren en vervolgens € 2.000 per jaar zolang de situatie hetzelfde blijft.

 

Voor wie is het?

Het bedrag kan worden teruggevorderd door degene die de energienota aan de leverancier betaalt. Mogelijk is dat degene op het huisnummer waar de energieaansluiting ligt of mogelijk een pandeigenaar die niet in het pand verblijft. Bent u huurder en staat de energierekening niet op uw naam, dan kunt u van deze regeling profiteren wanneer de verhuurder (degene die de energierekening aan de leverancier betaalt) het voordeel aan u doorberekent. Verstrek hem in dat geval deze informatie.

 

Heeft u het gevoel dat deze regeling op uw situatie van toepassing zou kunnen zijn? Doe dan uw voordeel met deze informatie. Ik heb veel ervaring met de uitvoering van deze regeling en het indienen van verzoeken bij de belastingdienst. Ik wil dat graag voor u o.b.v. No Cure No Pay doen. Uw eigen tijd en moeite blijven zeer beperkt.

 

Neem direct contact met mij op of vul hieronder uw gegevens in zodat ik vrijblijvend contact met u kan opnemen om te bepalen of ik energiebelasting voor u kan terugvorderen.

 

Niet alle gegevens zijn verplicht maar voor een eventueel effectief (telefonisch) vervolggesprek is het handig wanneer u zoveel mogelijk gegevens invult. Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

Doe het! Het kost u 2 minuten en levert u mogelijk veel geld op.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.