Teruggaaf Energiebelasting

bij MEER dan 1 onroerende zaak achter 1 electra-aansluiting

Ben je als ondernemer of particulier eigenaar of gebruiker van een pand waarin meerdere zelfstandige appartementen of bedrijfsruimten met ieder een eigen huisnummer aanwezig zijn? Maar is er sprake van een gezamenlijke energieaansluiting voor elektriciteit.
 
Dat is interessant want in dat geval kan energiebelasting (tot € 2.000 per afzonderlijk appartement/bedrijfsruimte) worden teruggevraagd via een specifieke en weinig bekende belastingregeling.

Hoe werkt teruggaaf energiebelasting bij meer dan 1 onroerende zaak?

Bijna 40% van je energielasten (gas en electra) bestaat tegenwoordig uit energiebelasting. De energieleverancier (bijv. Essent) berekent via de electriciteitsnota energiebelasting aan je door die vervolgens door de leverancier wordt afgedragen aan de belastingdienst. 

 

Er is sprake van een standaard belastingvermindering (korting op de door jou te betalen belasting) van ongeveer € 400 per jaar per aansluiting. De energieleverancier zal deze korting maar 1 keer toepassen omdat er maar 1 aansluiting is. Omdat er wellicht meerdere ruimtes met ieder een eigen huisnummer van deze aansluiting gebruik maken, heb je het recht om de belastingvermindering van € 400 voor iedere andere aparte ruimte ook toe te laten passen zodat je minder energiebelasting hoeft te betalen. Dit kan met 5 jaar terugwerkende kracht wat betekent dat maximaal € 2.000 per ruimte kan worden teruggevorderd.

 

Rekenvoorbeeld: Er is sprake van 6 aparte adressen waarvan er binnen slechts 1 een eigen energieaansluiting op het netwerk is waarvan ook de andere ruimtes gebruik maken. Je kunt dan tot € 10.000 energiebelasting terugvorderen over de voorbije jaren en vervolgens € 2.000 per jaar zolang de situatie hetzelfde blijft.

teruggaaf energiebelasting meer dan 1 onroerende zaak

Voor wie is deze regeling?

Het bedrag kan worden teruggevorderd door degene die de energienota aan de leverancier betaalt. Mogelijk is dat degene op het huisnummer waar de energieaansluiting ligt of mogelijk een pandeigenaar die zelf niet eens in het pand verblijft. Ben jij huurder en staat de energierekening niet op jouw naam, dan kun je van deze regeling profiteren wanneer de verhuurder (degene die de energierekening aan de leverancier betaalt) het voordeel aan jou doorberekent. Verstrek hem in dat geval deze informatie.

Heb je het idee dat deze regeling op jouw situatie van toepassing zou kunnen zijn? Doe dan je voordeel met deze informatie. Ondernemersgevoel.nl heeft veel ervaring met de uitvoering van deze regeling en het indienen van verzoeken bij de belastingdienst. Ik werk graag voor jou o.b.v. No Cure No Pay. Je eigen tijd en moeite blijven zeer beperkt.

 

Neem direct vrijblijvend contact op om te bepalen of een aanvraag zinvol is.