WBSO advies Venlo

Ondernemersgevoel.nl is WBSO-adviseur en verzorgt WBSO-subsidie aanvragen in de regio Venlo

WBSO advies Venlo

Wellicht heb je al eens gehoord van de WBSO . Dat is een belangrijke subsidie waarmee technische ontwikkelingsprojecten in de regio Venlo worden bevorderd door de overheid. Deze regeling heeft tot doel om de toonaangevendheid van deze regio op technologisch gebied te behouden. Als adviseur fungeren wij als intermediair binnen deze regeling.


WBSO: Subsidie waarop?

De WBSO biedt subsidie op projecten in het kader van research & development. Venlo is op het gebied van R&D een regio die vooroploopt. Ontwikkelprojecten die voor WBSO-subsidie in aanmerking komen, betreffen bijvoorbeeld vernieuwende productiemethoden, nieuwe producten voor je afnemers of technisch nieuwe software. Subsidie wordt verstrekt op alle kosten en investeringen die met de ontwikkeling samenhangen. Dit varieert van loonkosten tot materialen. Ook de aanschaf van specifieke machines en technieken zoals meetapparatuur komt in aanmerking. Ondernemersgevoel geeft je graag advies.

Hoeveel subsidie krijgt men met de WBSO?

De hoogte van de financiële vergoeding varieert per geval. Uiteindelijk kan het totale bedrag dat men aan subsidie kan krijgen oplopen tot vrijwel de helft van de kosten betreffende je ontwikkelproject. Je zult begrijpen dat dit het met ontwikkeling samenhangende financiële risico sterk beperkt en R&D daardoor aantrekkelijker maakt. Er is wel sprake van specifieke regelgeving waaraan men zich zal moeten houden. Ondernemersgevoel.nl is goed van deze regelgeving op de hoogte. Wij vragen de subsidie voor je aan maar staan je ook nadrukkelijk bij in het proces van verantwoording.

Wij bieden als adviseur een reëel, aantrekkelijk tarief

De vergoedingen die voor subsidie adviesdiensten worden gerekend zijn over het algemeen aan de hoge kant. Het No Cure No Pay principe rechtvaardigt dit naar onze mening onvoldoende. Omgerekende uurtarieven van vele honderden euro’s zoals die door veel van onze concullega’s worden gehanteerd, dragen niet bij aan de bevordering van innovatie. Ons uurtarief, als basis voor onze offerteprijs, ligt rond de € 60 excl. Btw per uur. Ook wij werken graag op No Cure No Pay basis voor je als jouw WBSO-adviseur.

WBSO adviseur Venlo

Ondernemersgevoel.nl: Jouw specialist op WBSO-gebied in de regio Venlo

Wij hebben als specialisatie de volledige ontzorging t.a.v. WBSO-subsidie aanvragen voor jouw bedrijf in de omgeving Venlo. Wij vragen de subsidie voor aan maar faciliteren ook de administratieve verantwoording ervan. Onze dienstverlening als adviseur heeft een totaalkarakter. Je mist nooit een deadline want dergelijke zaken worden door ons bewaakt. Bij controles staan wij je graag terzijde. En ook wanneer je een beroep wil doen op een andere subsidie zoals de aan de WBSO gekoppelde Innovatiebox of de MIT, dan kun je ons daarvoor benaderen.
 
En heb je behoefte aan een ondernemingsplan, dan schrijven wij dat ook in overleg met jou als ondernemer. Daarnaast behoort (online) communicatieadvies tot onze dienstverlening. Het schrijven voor en over ondernemingen loopt als een rode draad door onze totale dienstverlening heen.

 

Wil je eens vrijblijvend laten bepalen of je R&D-project voor WBSO in aanmerking kan komen, neem dan contact met ons op. Je kunt trouwens ook contact opnemen wanneer je bedrijf niet gevestigd is in de omgeving Venlo. WBSO is er immers voor alle Nederlandse bedrijven.