WBSO advies Tilburg

WBSO-adviseur Ondernemersgevoel.nl verzorgt in de omgeving Tilburg wbso-aanvragen

WBSO advies Tilburg

Al eens ooit van de WBSO-regeling  gehoord? Voor bedrijven is dat toch wel dé financiële regeling op gebied van R&D. Deze regeling beoogt om projecten die te maken hebben met technische ontwikkeling in de regio Tilburg aan te wakkeren. De regio Tilburg is van groot belang voor de Nederlandse innovatieve economie en de overheid probeert die status zoveel mogelijk te handhaven. Voor een adviseur als Ondernemersgevoel.l, is de WBSO gesneden koek. 


Wat subsidieert de WBSO-regeling dan?

De subsidie binnen deze regeling wordt vooral verstrekt met het oog op zogenaamde R&D-projecten. Het betreft dus projecten aangaande technische ontwikkeling zoals de realisatie van vernieuwende producten voor de eigen onderneming of voor je klanten. Ook de realisatie van productieprocessen en software komt echter in aanmerking. Als jouw adviseur weten wij de weg.
 
De kosten en uitgaven waarop subsidie kan worden verkregen hangen allemaal samen met je ontwikkelingsproject. Dat varieert van materiaalkosten voor prototypes tot de aanschaf van de o zo noodzakelijke meetapparatuur om een innovatie mogelijk te maken. Ook investeringen komen dus in bepaalde gevallen voor subsidie in aanmerking. Het belangrijkste zijn echter de loonkosten die aan de ontwikkeling worden besteed.

Subsidie: hoeveel?

De mate waarin jouw onderneming recht heeft op subsidie is afhankelijk van diverse zaken maar er kan in het meest gunstige geval op ongeveer 50% compensatie van de totale kosten worden gerekend. Dat neemt het risico dat samenhangt met de onzekere afloop van de innovatie voor een groot gedeelte weg. Wanneer je op een dergelijk bedrag aanspraak wilt maken, zul je je wel moeten realiseren dat je je aan de nodige regels zult moeten houden die de WBSO met zich mee brengt. Dat zijn regels met een eenvoudig karakter en om daaraan te voldoen kost niet al te veel tijd. Ondernemersgevoel.nl heeft als adviseur bovendien veel affiniteit met de regelgeving inzake de WBSO. Je kunt dan ook rekenen op onze steun en ons advies tijdens het verantwoordingsproces en bij eventuele controles t.a.v. de WBSO.

WBSO adviseur Tilburg

Reële tariefstelling voor ons advies

De WBSO biedt mooie subsidiebedragen tegen een beperkte inspanning. De subsidie adviesbranche is daar in de loop der tijd naar onze mening als adviseur echter wat te veel van gaan profiteren. Uurtarieven van omgerekend vele honderden euro’s per uur staan niet in verhouding tot het verrichte consultancywerk en dienen de Nederlandse innovatie niet. Ons uurtarief voor advies ligt omgerekend rond de € 60 excl. Btw. Bovendien werken wij over het algemeen op basis van No Cure No Pay. Een eerlijk tarief dus.

Maak ook in Tilburg en omgeving optimaal gebruik van ons bedrijf als WBSO-adviseur

Met alle plezier en enthousiasme helpt Ondernemersgevoel.nl jouw bedrijf in de regio Tilburg als adviseur met alle zaken die betrekking hebben op de WBSO. Wij ondersteunen gedurende het hele traject van aanvraag tot controle door de subsidieverstrekker. Je mist geen deadline aangezien wij die monitoren. En natuurlijk hebben wij ook kennis van andere innovatiesubsidies en subsidies voor het bedrijfsleven, waaronder de MIT en de Innovatiebox.

 

En heb je behoefte aan een bredere dienstverlening inzake advies voor ondernemers, dan zit je bij ons goed. Je kunt namelijk ook bij ons terecht voor bedrijfsadvies-achtige opdrachten. Wij schrijven bijvoorbeeld zowel ondernemings- als projectplannen. Tenslotte hebben wij ook veel affiniteit met online-communicatie. Wat wij doen heet copywriting voor bedrijven. Wij schrijven met andere woorden voor bedrijven.

 

Wanneer jij dat wilt kun je geheel vrijblijvend door ons laten bepalen of je project voor de WBSO in aanmerking komt. Je kunt ons bereiken via het contactformulier. Wij werken ook graag voor je wanneer je bedrijf niet in Tilburg of omgeving gevestigd is. WBSO is er voor ieder Nederlands bedrijf.