WBSO Maastricht

Ondernemersgevoel.nl: Voor al uw WBSO-subsidie aanvragen in Maastricht en omgeving

WBSO

Kent u de WBSO  al? Voor het bedrijfsleven is dat de belangrijkste stimulerende subsidie in Nederland. Met de WBSO wordt getracht een impuls te geven aan technische ontwikkelingsprojecten in de regio Maastricht. Onze overheid ziet het als essentieel om de toonaangevende technologische status van het gebied rond Maastricht, te handhaven en uit te bouwen.


WBSO: Waarop krijg je daarmee subsidie?

Het zijn in het bijzonder de typische research & development projecten die met de WBSO worden gestimuleerd. Maastricht vormt een regio die vooroploopt in Nederland op het gebied van R&D. Voor WBSO in aanmerking komende R&D-projecten zijn bijvoorbeeld software, producten en productiemethoden voor uzelf of voor uw klanten. De kosten die met de ontwikkeling samenhangen worden met de WBSO gesubsidieerd. U kunt dan denken aan loonkosten als belangrijkste en meest kostbare component. Echter ook materiaalkosten en zelfs de investering in specifieke apparatuur zijn subsidiabel.  Soms is de aanschaf van apparatuur (denk aan meetapparatuur) noodzakelijk om een bepaalde ontwikkeling mogelijk te maken.

 

Hoeveel subsidie biedt de WBSO?

Dat verschilt per geval. In de meest gunstige situatie komt u in aanmerking voor compensatie van bijna de helft van de kosten van uw ontwikkelproject. Dat verlaagt uw ondernemersrisico aanzienlijk. Wel dient u zich te realiseren dat er regels zijn waaraan u zich moet houden wanneer u van de WBSO  gebruik wilt maken. Deze regels zijn niet erg hoogdrempelig en de tijd die ze voor u in beslag nemen is beperkt. Bovendien is Ondernemersgevoel.nl goed van de regels rond de WBSO op de hoogte. Wij steunen u zowel tijdens het proces van aanvragen als het proces van verantwoording. U kunt altijd op ons terugvallen.

 

Een eerlijk tarief

Omdat de bedragen die aan subsidie worden ontvangen aanzienlijk kunnen zijn, zijn de vergoedingen voor adviesdiensten die door consultants worden gehanteerd dat vaak ook. Omgerekende uurtarieven van vele honderden euro’s zijn niet ongebruikelijk in onze branche. In onze visie draagt dat niet bij aan het doel van de regeling, namelijk stimulering van innovatie. Het uurtarief van Ondernemersgevoel.nl, als basis voor onze offerteprijs, bedraagt ongeveer € 60 excl. Btw per uur. Wanneer u dat wenst dan hanteren ook wij een No Cure No Pay basis. Dat geeft u extra zekerheid.

 

Dé specialist op gebied van WBSO in de regio Maastricht heet Ondernemersgevoel.nl

De volledige ontzorging t.a.v. uw WBSO-subsidie aanvragen in de regio Maastricht is onze specialiteit. Wij staan u bij van aanvraag tot en met verantwoording, waaronder hulp bij controles. Deadlines worden voor u bewaakt. En indien gewenst doen wij ook een beroep voor u op andere subsidies zoals de aan de WBSO gerelateerde Innovatiebox. En ook de mogelijkheden die de MIT-subsidie biedt zijn ons bekend.

 

Afgezien van subsidieadvies verstrekken wij ook bedrijfsadvies in de vorm van het schrijven van wervende ondernemingsplannen en projectplannen. Daarnaast beschikken wij over ruime kennis van (online) communicatie. Copywriting, oftewel schrijven voor en over bedrijven, dat is waar wij goed in zijn.


Wellicht stelt u het op prijs om vrijblijvend te kunnen bepalen of uw R&D-project voor WBSO in aanmerking komt. Laat dat ons dan weten via onze contactpagina. Contacteer ons ook vooral wanneer u niet gevestigd bent in de regio Maastricht. WBSO kan worden gebruikt door alle Nederlandse bedrijven.