WBSO Eindhoven

Zoekt u een adviseur in de regio Eindhoven die WBSO-subsidie voor u kan regelen?

WBSO

De WBSO is een belangrijke subsidie waarmee de Nederlandse overheid research en development bij ondernemingen in de regio Eindhoven probeert te bevorderen. Het doel is om te zorgen dat deze regio op technologisch gebied toonaangevend blijft.


Waarop krijgt u subsidie met de WBSO?

Er wordt subsidie verstrekt op al uw research & development kosten met de WBSO. Eindhoven is in dit opzicht een toonaangevend gebied. Ontwikkelprojecten binnen de WBSO kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op nieuwe producten voor klanten, technische vernieuwende software of op productieprocessen. Binnen de WBSO wordt subsidie verstrekt op zowel de met de ontwikkeling samenhangende loonkosten, overige kosten (zoals verbruiksmaterialen) en zelfs op investeringen die aan de ontwikkeling gerelateerd zijn.

 

Deze regeling is niet gebonden aan een specifieke sector in de regio Eindhoven. In aanmerking komende ontwikkelprojecten variërend van mechanische technieken tot chemische samenstellingen. De WBSO richt zich niet alleen op typische hightechbedrijven. Kleinschaligere, relatief eenvoudige ontwikkelende bedrijven kunnen er ook gebruik maken. De regeling is er zelfs voor ZZP’ers. 

 

Op Hoeveel WBSO-subsidie kunt u rekenen?

De omvang van de subsidie kan uiteenlopen afhankelijk van uw situatie. De subsidie kan oplopen tot bijna de helft van de kosten van uw R&D-project. Het financiële risico dat met het project samenhangt, reduceert daardoor enorm. De WBSO-subsidie kent een aantal regels waaraan u zich dient te houden wanneer u er gebruik van wilt maken. Ondernemersgevoel.nl kent deze spelregels goed. Wij staan u daarom graag bij in het aanvraag- en verantwoordingsproces.

 

Gunstig tarief

Als vergoeding wordt door menig adviesbureau in de subsidie adviesbranche een provisiepercentage van 15% of meer gerekend. De factuur voor de adviesdiensten is daardoor vaak onrealistisch hoog en leidt tot omgerekende uurtarieven van vele honderden euro’s.


Ook wij werken graag voor u op basis van No Cure No Pay. Ons factuurbedrag wordt door ons gecalculeerd op basis van de verwachte tijdduur van onze inspanning. Ons uurtarief bedraagt ongeveer € 60 excl. Btw per uur. Onze offertes zijn daarmee reëel en transparant.

 

Ondernemersgevoel.nl is dé WBSO-specialist in de regio Eindhoven

Ons bedrijf is gespecialiseerd in de verzorging van WBSO-subsidie aanvragen voor bedrijven in Eindhoven en omgeving. Binnen onze dienstverlening zorgen wij voor de aanvraag maar wij ondersteunen en faciliteren u ook bij de administratieve verantwoording. Indien noodzakelijk staan wij u bij tijdens controles. Ook voor het aanvragen van andere subsidies zoals de MIT of de Innovatiebox, kunt u bij ons terecht.

 

Bovendien schrijven wij wervende ondernemingsplannen en projectenplannen en wij geven daarnaast (online) communicatieadvies. Schrijven voor ondernemingen is ons vak.

 

Voor vrijblijvend overleg of toetsing van uw ontwikkelproject kunt u contact met ons opnemen. Dat kan vanzelfsprekend ook wanneer uw onderneming niet gevestigd is in de regio Eindhoven. De WBSO is voor alle Nederlandse bedrijven beschikbaar.