WBSO advies Den Bosch

Ondernemergevoel.nl is adviseur en vraagt WBSO-subsidie aan voor ondernemers in Den Bosch en omstreken

WBSO advies Den Bosch

Vermoedelijk is de WBSO-subsidie wel bekend bij je. Nog niet? Dan is het goed om te weten dat de WBSO-regeling een van de belangrijkste subsidies is die Nederland kent.  Deze regeling is door de overheid in het leven geroepen om R&D-projecten te stimuleren. De regeling probeert met andere woorden technische ontwikkeling in de regio Den Bosch te stimuleren aangezien dat voor Den Bosch en omgeving een belangrijk economisch speerpunt is. Als WBSO-adviseur helpen wij je om de kansen van deze regeling te benutten.


Advies over subsidie op R&D-gerelateerde kosten met de WBSO

Alle kosten die met R&D-projecten samenhangen kunnen via de WBSO worden gestimuleerd. De belangrijkste kosten van een ontwikkeltraject betreffen de loonkosten van de medewerkers die tijd besteden aan het innovatieproject. Echter ook kosten voor materialen of de inhuur van de diensten van derde partijen kan door middel van de WBSO worden gesubsidieerd.

 

Afgezien van subsidie op kosten is het zelfs mogelijk om investeringen die samenhangen met R&D-projecten deels vergoed te krijgen. Denk aan de aanschaf van dure meetapparatuur om een bepaalde innovatie mogelijk te maken. Het is wel belangrijk om je bij het aanvragen van deze subsidies te laten ondersteunen door een adviseur. 

 

De aard van de innovaties die de WBSO subsidieert loopt uiteen van productontwikkeling tot productieprocessen en zelfs software. Wij geven advies ongeacht de aard van het ontwikkelproject.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

Er zijn diverse criteria die bepalend zijn voor de hoogte van de vergoeding waarop men binnen de WBSO aanspraak kan maken. Starters krijgen extra subsidie binnen de WBSO. De vergoeding kan oplopen tot bijna 50% van de innovatiekosten. Daarmee worden de risico’s van innoveren sterk gereduceerd. Jij als innovatief ondernemer zult daardoor het risico ten aanzien van jouw innovatieproject waarschijnlijk eerder aangaan. En wij voorzien je daarbij van advies.
 
De WBSO biedt dus een mooie compensatie. De regeling is bovendien laagdrempelig. Maar het is wel van belang dat je je realiseert dat je er wel iets voor zult moeten doen. Besteed je de door jou begrote tijd niet aan de projecten die je in gedachten had, dan moet je de subsidie terugbetalen. Voer je de projecten wel uit dan moet je om de subsidie daadwerkelijk te mogen claimen, voldoen aan bepaalde administratieve verplichtingen. Ondernemersgevoel.nl kent die verplichtingen en zal je bijstaan om hieraan te voldoen.

WBSO tegen een gunstig tarief

De WBSO-regeling is een zogenaamde commodity geworden. Dat wil zeggen dat nagenoeg ieder zichzelf respecterend bedrijf dat zelf innoveert er gebruik van maakt. Het is meer een must om concurrerend te kunnen innoveren dan een kadootje. Toch zijn de tarieven die vanuit subsidie consultants in rekening worden gebracht, nog dikwijls erg hoog en staat de vergoeding voor subsidie advies vaak niet in verhouding tot de geleverde dienst. De vergoeding voor de dienstverlening van Ondernemersgevoel.nl als adviseur is gebaseerd op een uurtarief van € 60 ex Btw. Daar bovenop wordt een No Cure No Pay clausule gehanteerd. Wij hanteren graag eerlijke tariefstellingen die daadwerkelijk bijdragen aan een innovatief Den Bosch en omstreken.

WBSO adviseur Den Bosch

De WBSO-adviseur in de regio Den Bosch en omgeving is Ondernemersgevoel.nl

Heb jij een onderneming ergens in de regio Den Bosch waarbinnen innovatieve activiteiten worden uitgevoerd? Wij helpen je graag met je WBSO-aanvraag en met het totale proces tot aan verantwoording en zelfs controle. Naast WBSO hebben wij ook veel kennis van andere innovatie-subsidies zoals de Innovatiebox en de MIT-regeling en subsidieregelingen op andere vlakken zoals duurzaamheid.

 

Ook op andere gebieden dan subsidieadvies staan wij je als adviseur ten dienste. Heb je behoefte aan een ondernemingsplan, marketingplan of projectplan? Wij schrijven dergelijke plannen graag voor je en niet alleen met het oog op subsidieverstrekkers (meestal overheid) maar ook voor banken en private investeerders. Tenslotte omvat onze dienstverlening ook een derde tak, namelijk (online) communicatieadvies. Schrijven voor ondernemers, dat is wat wij doen en waar wij goed in zijn.

 

Laat nu geheel vrijblijvend door ons bepalen of je project(en) voor WBSO in aanmerking komt (komen). Je bereikt ons door jouw gegevens naar ons toe te sturen via het contactformulier. Wij nemen dan snel telefonisch contact met je op. Dat doen we trouwens ook wanneer je bedrijf niet gevestigd is in de regio Den Bosch maar elders in Nederland.