WBSO Amsterdam

Innovatieve ondernemers in de regio Amsterdam maken gebruik van de WBSO

WBSO

Hoewel Amsterdam bekend staat als een stad met een karakteristieke uitstraling, speelt innovativiteit een steeds belangrijkere rol in in die regio. De Nederlandse overheid heeft innovativiteit van het bedrijfsleven als speerpunt gedefinieerd en daar een subsidieregeling bij ontwikkeld. Om R&D-projecten in de regio Amsterdam te stimuleren is er de WBSO-subsidieregeling.


Wat u over de WBSO moet weten

Als innovatief ondernemer in de regio Amsterdam weet u vast wel dat er nogal wat met de ontwikkeling van een nieuw product, productieproces of software gepaard gaat. Het is sowieso onzeker of de ontwikkeling zal slagen. Tegelijkertijd zijn R&D-trajecten kostbaar. Ten eerste is er de tijd die uw personeel aan de innovatie besteedt. Ook zijn er kosten voor het realiseren van prototypes en kosten voor derden die in het project betrokken moeten worden.


En dan zijn er nog vaak de benodigde investeringen. Misschien moet u uw laboratorium wel uitbreiden om de innovatie mogelijk te maken. Of moet u investeren in een windtunnel om bepaalde effecten te kunnen meten. Er gaan hoge bedragen gepaard met dergelijke kosten en investeringen. Het goede nieuws is dat zaken met behulp van de WBSO deels kunnen worden bekostigd.  Dat stimuleert bedrijven om te innoveren.

 

WBSO biedt aantrekkelijke R&D-subsidie

Tot 50% van alle kosten die gerelateerd zijn aan uw ontwikkeltraject kunnen met de financiering vanuit de WBSO worden bekostigd. En u krijgt niet alleen subsidie wanneer uw project slaagt. Het mag dus mislukken. Voert u het project niet uit dan moet u de subsidie wel terugbetalen. Al met al is de WBSO dus een laagdrempelige regeling met verplichtingen die goed te overzien zijn.


Wanneer u met uw bedrijf in de regio Amsterdam gebruik wilt maken van de WBSO dan moet u wel een administratie bijhouden voor de WBSO-verstrekkende instantie. U registreert bijvoorbeeld de aan de ontwikkeling gewerkte uren. Wanneer u enigszins professioneel ontwikkelt dan doet u dat toch al en zorgt de WBSO niet voor extra inspanning. Ondernemersgevoel.nl kent de verplichtingen van de WBSO alsmede de daarbij behorende deadlines goed en zal u in het verantwoordingsproces ondersteunen. We beginnen echter met het opstellen van uw WBSO-aanvraag.

 

En wij werken tegen een aantrekkelijk tarief

Waar sommige subsidieadviesbureaus tarieven hanteren die omgerekend neerkomen op honderden euro’s per uur, daar hanteren wij een uurtarief van € 60 excl. Btw per uur. Wij werken ook nog eens No Cure No Pay. Op die manier proberen wij daadwerkelijk een bijdrage te leveren in het stimuleren van innovatie in de regio Amsterdam.

 

Voor WBSO ga je in Amsterdam en omgeving naar Ondernemersgevoel.nl

Heeft u projecten in gedachten? Overleg dan eens vrijblijvend met ons. In een kort (telefonisch) gesprek waarin u ons over uw plannen vertelt, kunnen wij gemakkelijk vaststellen of uw projecten voor WBSO of andere subsidies zoals MIT en Innovatiebox in aanmerking kunnen komen.


En kijk ook eens naar welke vormen van dienstverlening wij nog meer aanbieden. Het schrijven over en voor ondernemers vormt de kern van al onze diensten. Zo schrijven wij ook project- en ondernemingsplannen. Ook voor teksten met een online karakter (online copywriting) kunt u bij ons terecht.


Of u nu in de regio Amsterdam of elders gevestigd bent, wij nodigen u graag uit om contact met ons op te nemen.