Ondernemingsplan Utrecht

Laat ons uw ondernemingsplan schrijven in de regio Utrecht

Ondernemingsplan Utrecht

Heeft u het plan opgevat om een onderneming te gaan starten ergens in de regio Utrecht? Dan wilt u waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk van start gaan. Maar maak nog even een pas op de plaats zo luidt ons advies. Want voordat u geld gaat uitgeven en vanalles en nog wat gaat organiseren, kunt u het beste uw ideeën in Utrecht op papier zetten. Een ondernemingsplan schrijven dus. Wij helpen u daar graag bij.

 

Instanties zoals kredietverleners, denk bijvoorbeeld aan Qredits en aan reguliere banken, zullen u vragen om een ondernemingsplan aan te leveren voordat zij met u in zee zullen gaan. Ook andere organisaties zoals uitkeringsverstrekkers als UWV en de gemeente en trouwens ook de IND zullen om een ondernemingsplan vragen. In uw ondernemingsplan zult u proberen om hen te overtuigen.

 

Maar het schrijven van een ondernemingsplan draagt er allereerst aan bij dat u uzelf overtuigt. 

 


Welke onderwerpen staan in een ondernemingsplan?

Dat is best nog wel wat. Als wij een ondernemingsplan voor een cliënt schrijven nemen we daar in elk geval sowieso de volgende onderwerpen in op

  • Marktonderzoek (onderzoek naar vraag en aanbodzijde oftewel concurrentie);
  • Uw bedrijfsformule, uitgeschreven o.b.v. de 4 p’s (prijs, plaats, promotie, product);
  • Financiële gegevens oftewel uw investeringsbehoefte uitgedrukt in middelen en in geld. Ook de toekomstige uitgaven en inkomsten worden begroot;
  • Juridische zaken zoals benodigde en beschikbare vergunningen;
  • Beschrijving van de persoon van de ondernemer, zijn achtergrond en motieven.

De meeste ondernemingsplannen worden opgesteld voor potentiele geldverstrekkers. Die nemen vaak genoegen met een uitgebreide omschrijving van bovenstaande onderwerpen. Mocht het plan een bijzonder doel dienen waarvoor extra informatie benodigd is, dan voegen wij met plezier onderwerpen toe.

 

Een ondernemingsplan schrijf je samen.

Ja dat vinden wij belangrijk om te benadrukken. Een ondernemingsplan schrijven is iets wat je maar in beperkte mate kunt uitbesteden. Het zou ook nogal raar zijn wanneer een andere partij de ideeën voor u bedenkt en opschrijft. Schrijven is wel ons vak en wij hebben ook veel affiniteit met allerlei bedrijfskundige aangelegenheden, variërend van commerciële tot financiële aspecten.


We zullen u dan ook in het proces dat leidt naar een ondernemingsplan adviseren. Maar bovenal stellen wij u vragen zodat uw ideeën voor ons duidelijk worden. Heeft u geen ideeën, dan is het wellicht nog wat te vroeg om ondernemer te worden. Heeft u wel ideeën maar zijn ze chaotisch? Geen probleem, wij helpen u om ze te structureren. 


Bekijkt u eens op uw gemak HIER een voorbeeld van een ondernemingsplan dat wij al eerder schreven.

 

Een goed tarief voor een mooi plan

Ieder ondernemingsplan dat wij schrijven is uniek. Sowieso is het van belang dat uw plannen onderscheidend vermogen uitstralen en dat het duidelijk lastig is voor een ander om ze te kopiëren. Wij zullen u helpen om die toonzetting in uw plannen aan te brengen. Dit maakt wel dat het schrijven van een plan een arbeidsintensief proces is. Met ieder ondernemingsplan zijn wij vele uren kwijt. Afgezien van de tijd voor het schrijven en het verrichten van marktonderzoek, neemt ook onze communicatie met u in de regio Utrecht veel tijd in beslag. 


Rekent u als tarief voor uw plan op een bedrag van € 650 tot € 750 excl. Btw. Die kosten mag u trouwens zodra uw onderneming een feit is, van de belasting aftrekken. Heeft u al veel voorwerk gedaan, dan kan ons tarief wellicht wat omlaag omdat wij dan minder tijd aan uw ondernemingsplan hoeven te spenderen.

 

Maak een mooie bedrijfsstart in Utrecht door ons te benaderen

Wanneer u meer gevoel wilt krijgen bij hoe wij werken en wat wij kunnen doen, dan nodigen wij u van harte uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Tijdens een kosteloze telefonische intake kunt u bepalen of u vertrouwen in ons heeft. Neem trouwens ook gewoon contact met ons op wanneer u niet in de regio Utrecht gaat ondernemen maar elders. Wij werken voor ondernemers uit heel Nederland en zelfs daarbuiten.