Ondernemingsplan Rotterdam

Wij schrijven het ondernemingsplan voor uw onderneming in Rotterdam

Ondernemingsplan Rotterdam

Veel mensen vragen zich in de loop van hun carrière af of het iets voor hen zou zijn om een eigen Onderneming te starten. Voor veel mensen blijft het bij vage ideeën. Ze nemen nooit de moeite om die verder te onderzoeken. Daar is niets mis mee. Maar blijkbaar zijn zij dan geen ondernemer in hart en nieren.


Wanneer u sterk de behoefte voelt om uw ideeën voor een onderneming in de regio Rotterdam verder te onderzoeken, dan is het verstandig om dat te doen door middel van het schrijven van een ondernemingsplan. Waarschijnlijk heeft u al het een en ander verzameld en op papier gezet. Wanneer u echt werk wilt maken van uw eigen bedrijf, dan moeten die “losse flodders” worden samengesmeed tot een gestructureerd en aantrekkelijk ondernemingsplan.

 

Met zo’n ondernemingsplan kunt u namelijk partijen in uw directe omgeving overtuigen zoals uw vrienden en familie. En later wellicht financiers als u die nodig heeft. Geldverstrekkers zoals Qredits en banken maar ook gemeenten en UWV zullen u om een ondernemingsplan vragen wanneer u op de een of andere manier van hun medewerking afhankelijk bent. En voor het schrijven van een ondernemingsplan bent u bij ons aan het goede adres.

 


Aspecten die je in een ondernemingsplan terugvindt

Wij schrijven ondernemingsplannen in samenwerking met Rotterdamse ondernemers. In onze plannen komen diverse onderwerpen aan bod die eigenlijk iedere externe partij wel terug wil zien.


Denk aan een uitgebreide omschrijving van wie de ondernemer is en waarom hij / zij wil gaan ondernemen. We doen marktonderzoek en bepalen waar de concurrentie zit en hoe uw bedrijf zich daarvan onderscheidt. Op basis van die bevindingen geven we de bedrijfsformule vorm in termen van prijs, plaats product en wervende activiteiten (promotie). Dat vertaalt zich weer in een financiële prognose. Oftewel wat heeft u nodig aan geld en wat levert het op? Ook vergunning technische en andere juridische aspecten worden onderzocht.  


In sommige gevallen is er sprake van bijzonder wensen ten aanzien van onderwerpen die externe instellingen beschreven willen zien. In de regel wordt met het bovenstaande echter sowieso zo’n 95% van de informatiebehoefte gedekt.

 

Samen het ondernemingsplan opstellen

Het komt voor dat wij benaderd worden door personen die een onderneming willen starten en verwachten dat ze het schrijven van een ondernemingsplan geheel aan ons kunnen uitbesteden. Dat is een misverstand. Wij zijn inderdaad bedreven in het schrijven van wervende teksten. We beschikken over veel bedrijfskundige en bedrijfseconomische bagage en hebben daardoor aan een half woord vaak genoeg om uw ideeën verder uit te kunnen werken en te presenteren. Maar het is wel van groot belang dat u er een aandeel in heeft. Zonder uw ideeën kunnen wij namelijk niet vooruit.


Een groot deel van de tijd die wij spenderen aan het plan, wordt dus opgeslokt door onze communicatie met u. Zeker, wij zullen u adviezen geven. Maar veel belangrijker is dat wij u de juiste, kritische vragen kunnen stellen waardoor u zelf uw antwoorden formuleert.


Een ondernemingsplan schrijf je uiteindelijk samen. U kunt wel een voorbeeld lezen van een plan dat wij al voor een van onze cliënten beschreven.

 

U wilt vast weten welk tarief wij hanteren

U heeft waarschijnlijk al geconcludeerd dat ieder ondernemingsplan een uniek karakter heeft. Zoals mensen verschillen zo verschillen ook hun ondernemingsplannen en het is voor de slagingskans van uw toekomstige bedrijf juist van belang dat u zich weet te onderscheiden van anderen. Dat moet natuurlijk wel op een positieve manier gebeuren. Wij helpen u erbij om dit te formuleren.


Het schrijven van een goed ondernemingsplan is echter niet in één avondje gebeurd. Daar overtuigt u anderen niet mee. Wij, maar ook uzelf, zijn er heel wat tijd mee kwijt. Rekent u dan ook op een tarief van ongeveer € 750 exclusief Btw. Heeft u zelf al flink wat documentatie liggen, dan vergemakkelijkt dat ons werk en kunnen we dat tarief wellicht een beetje verlagen.


Uiteindelijk is het wel van belang dat er een aantrekkelijk plan wordt geschreven voor uw toekomstige onderneming in de regio Rotterdam. Dat kost nu eenmaal wat tijd en geld. De kosten gaan bij het ondernemen altijd voor de baten uit zoals u weet.

 

Wij wachten op uw telefoontje vanuit de regio Rotterdam

Als u contact met ons opneemt dan doen wij graag gratis een telefonische intake. U krijgt dan al snel een beter beeld van hoe wij u kunnen helpen. Bovendien hopen wij uw vertrouwen te kunnen winnen. Afgezien van onze eigen commerciële doelstellingen vinden wij het ook erg leuk om mensen verder te kunnen helpen met hun ondernemingsplannen in de regio Rotterdam. Zo zijn wij immers ook ooit begonnen met ondernemen.

 

Profiteer dus van onze kennis en ervaring in het ondernemen. Ook wanneer u niet afkomstig bent uit de regio Rotterdam nodigen wij u uit om ons te contacteren.