Ondernemingsplan Maastricht

Ondernemingsplan laten opstellen in Maastricht en omgeving

Ondernemingsplan Maastricht

Een ondernemingsplan zou u in onze visie primair moeten (laten) opstellen voor uzelf. Het is namelijk de manier om de ideeën die aanvankelijk met name in je hoofd zitten, vast te leggen. Zo zorgt u ervoor dat ze niet verloren gaan en dat u niet telkens uw eigen wiel opnieuw hoeft uit te vinden.         

   
Maar wanneer u als (toekomstig) ondernemer in de regio Maastricht plannen hebt voor de start van een onderneming of nieuwe bedrijfsactiviteit, dan zijn daar ook vaak externe partijen bij betrokken. En die willen ook graag vernemen wat jouw plannen zijn. Denk aan financiers zoals Qredits en banken of wellicht een kapitaalkrachtige oom. Ook instellingen als gemeente, UWV of de IND vragen wel eens om een ondernemingsplan en dan is het karakter en het doel van zo’n ondernemingsplan weer net even anders.

 

 


Wat zet je erin?

Een ondernemingsplan bevat in de regel onderwerpen als
  • Achtergrond en ervaring ondernemer;
  • Motief voor ondernemerschap;
  • Vergunningen;
  • Marktonderzoek;
  • Onderscheidend vermogen;
  • Beschrijving bedrijfsformule;
  • Financieel plan (balans, verlies- en winstrekening, investeringsbegroting, etc).
De toon en inhoud is deels afhankelijk van de precieze wensen van de opdrachtgever. Maar over het algemeen zullen organisaties in de regio Maastricht die u om een bedrijfsplan vragen zeker over de bovenstaande aspecten in uw bedrijfsplannen willen lezen.

 

Hoe werkt ondernemersgevoel.nl?

Laten we vooropstellen: U bent de ondernemer dus het wordt uw plan. Het is dan ook van groot belang dat u actief bijdraagt aan het schrijven daarvan. We kunnen immers niet alles voor u bedenken. Onze werkwijze kenmerkt zich door intensieve communicatie per mail en telefonisch. U zult merken dat wij u goed aanvoelen. We hebben immers ook al zoveel andere ondernemers gesproken zoal u. Soms geven wij u adviezen maar soms stellen wij u ook vooral lastige vragen waar u eerst even over moet nadenken. Zodra u uw “beleid” bepaald heeft dan schrijven wij dat natuurlijk fraai voor u op.

 

Maakt u zich geen zorgen. Wij beschikken over alle expertise, van bedrijfseconomisch tot marketingtechnisch om het ondernemingsplan voor u te realiseren. Bovendien beschikken wij over de vaardigheden om fraai en wervend te schrijven. Op die manier zult u zien dat uw passie daadwerkelijk via het papier aan derde partijen kan worden overgebracht. En dat is van groot belang voor de geloofwaardigheid en het vertrouwen in uw plannen voor een onderneming in de regio Maastricht. U kunt hier een voorbeeld van een ondernemingsplan downloaden dat wij al eerder schreven voor een van onze clienten. 

 

Welke prijs rekenen wij voor onze dienstverlening in Maastricht?

Voordat we voor u aan de slag gaan dan zullen we eerst een offerteprijs voor u opstellen. Normaal gesproken bedraagt de prijs die wij voor een plan vragen zo’n € 650. Sommige ondernemers schrikken daarvan. Wellicht kunt u ook goedkopere aanbieders vinden maar voor deze prijs levert niemand dermate aantrekkelijk en professioneel werk. Het plan dat wij voor u schrijven is geen saai, formeel stuk papier maar een “wervende brochure”. Ook wanneer u er op zijn tijd zelf doorheen bladert krijgt u daar telkens weer nieuwe energie van. Dat helpt u om door te gaan.


Heeft u al het nodige voorwerk gedaan en beschikt u al over het een en ander op papier, dan kunnen wij de prijs wellicht iets verlagen. Dat scheelt ons immers tijd. Meestal moet er echter absoluut een aantal keren overleg met u gevoerd worden per mail of telefonisch. Dat kan ook via een face-to-face afspraak maar wanneer wij naar u toe moeten komen dan moeten wij daar wel kosten voor rekenen. Rekent u op een minimumprijs van €450 exclusief Btw wanneer u al over veel inhoud op papier beschikt. De kosten voor het ondernemingsplan kunt u trouwens later aftrekken van de winst van uw onderneming. Met een plan dat via onze hand geschreven is, is de kans op een positief oordeel (en medewerking) van externe partijen een stuk groter.

 

 

Waar wacht u nog op?

Maak vrijblijvend kennis met ons door ons een bericht te sturen of door ons te bellen. U zult meteen merken dat wij op een persoonlijke en enthousiaste manier met u communiceren. Wij zijn echt geïnteresseerd in uw plannen en willen van uw ondernemingsplan ook echt samen iets moois maken.
Neem nu contact met ons op!