Ondernemingsplan Heerlen

Plannen voor een eigen onderneming in Heerlen? Laat het ons weten!

Ondernemingsplan Heerlen

Dus u heeft plannen voor een eigen bedrijf in de regio Heerlen? Of heeft u al een bedrijf en wilt u de activiteiten daarvan uitbreiden? In beide gevallen bestaat er waarschijnlijk de behoefte aan het (laten) opstellen van een ondernemingsplan. Ideeën heeft u waarschijnlijk genoeg. Maar helaas zijn we niet allemaal geboren schrijvers.


Ondernemingsplannen worden voor een grote hoeveelheid en doelstellingen en voor diverse (externe) partijen geschreven. Ons advies: schrijf u plan primair voor uzelf. Zodat u de ideeën die u in uw hoofd heeft vereeuwigt en er naar kunt teruggrijpen wanneer u even de draad kwijt bent.


Maar wellicht heeft u ook behoefte aan een stukje financiering. Daarvoor kunt u onder andere terecht bij Qredits en bij banken en dergelijke. Of wellicht kent u een private financier. Ook uitkeringsinstanties zoals UWV en de gemeente maar ook de IND vragen nogal eens om een ondernemingsplan. Het doel waarmee het plan voor uw onderneming in de regio Heerlen geschreven wordt kan dus verschillen.

 

 


Maar wat staat er eigenlijk in zo’n ondernemingsplan?

Zoals het doel van het ondernemingsplan verschilt, zo kan ook de inhoud verschillen. De partij waarvoor het geschreven wordt bepaalt de toonzetting. Waar wil je die partij van overtuigen? Over het algemeen nemen wij in elk geval de volgende onderwerpen op in de plannen die wij voor ondernemers in Heerlen en omstreken schrijven:

Kennis en werkervaring; Aanleiding tot de nieuwe onderneming of activiteit; Wordt voldaan aan alle juridische eisen (denk aan vergunningen)?; Hoe ziet de markt er momenteel uit?; Hoe ziet uw toekomstige onderneming eruit (marketingplan)?

En natuurlijk berekenen wij met en voor u wat het allemaal gaat kosten en opleveren. Dit vertaalt zich in een financiële paragraaf met daarin investeringsbegroting, financieringsplan, omzet- en kostenbegroting en een zogenaamde liquiditeitsbegroting. Wat dat is leggen we u nog wel uit.
Met het voorgaande is de belangrijkste informatiebehoefte van allerlei partijen  in de omgeving Heerlen voor wat betreft uw onderneming behoorlijk gedekt.

 

Hoe wij te werk gaan?

Allereerst willen we dat u zich realiseert dat u de ondernemer bent en blijft en dat de kwaliteit van de plannen en de slagingskans dus ook grotendeels van u afhankelijk blijven. Wij gaan er vanuit dat u over veel zaken al heeft nagedacht en denkt te weten hoe u die gaat aanpakken. Hoe krijgt u bijvoorbeeld nieuwe klanten? Het is niet onze taak om dergelijke vragen voor u te beantwoorden, dat moet u zelf doen.


Vanzelfsprekend kunt u wel rekenen op ons advies en wij zullen u ook suggesties aanreiken waarover u eens een nachtje kunt nadenken. Het moet echter uw plan blijven. Wij houden wel de pen voor u vast. Wij zijn namelijk bedreven in het schrijven van wervende teksten. Ook beschikken wij over zowel de benodigde financiële als bedrijfskundige en marketingtechnische achtergrond om uw plannen te kunnen optekenen. Het resultaat wordt geen wollig document maar een aantrekkelijke “brochure” die uw plannen en de passie die u daarvoor heeft overdraagt op de lezer. Bekijkt u hier eens een voorbeeld van een ondernemingsplan dat wij al eerder schreven.

 

 

Tariefstelling

Natuurlijk starten wij met het uitbrengen van een offerte voordat wij voor u aan de slag gaan. Rekent u in zijn algemeenheid op een tarief rond de € 700 exclusief Btw. U moet zich realiseren dat het schrijven van een ondernemingsplan grotendeels maatwerk is. Ons overleg met u, het doen van (markt) onderzoek en het schrijven en rekenen kost ons flink wat tijd. Een dergelijk tarief is dus behoorlijk acceptabel. Vergelijk het maar eens met uw eigen uurtarief.


Mocht u echter al het nodige op papier hebben dan ontvangen wij dat graag van u. Wanneer u al veel voorwerk heeft gedaan kunnen we soms tot een wat lager tarief komen.

 

 

Horen wij van u?

De vraag is of u uw plan van idee tot realiteit om gaat vormen. Het laten schrijven van een ondernemingsplan is daarin de eerste stap. Als u blijft wachten gebeurt er nooit wat en de kosten gaan nu eenmaal voor de baten uit. Dat verandert nooit.


Bent u een echte ondernemer en wilt u de daad bij het woord voegen, dan vragen wij u vriendelijk om vrijblijvend contact met ons op te nemen.