Ondernemingsplan Dordrecht

Plannen voor een eigen onderneming in de regio Dordrecht?

Ondernemingsplan Dordrecht

U bent wellicht de enige niet. Vrijwel iedereen overweegt vroeg of laat wel eens het zelfstandig ondernemerschap. Maar de veiligheid die een baan in loondienst biedt, zorgt er nogal eens voor dat die plannen niet worden geconcretiseerd. En dat is jammer want het ondernemerschap heeft u veel te bieden. Dat hoeft niet per se heel veel geld te zijn, al wensen we u dat wel van harte toe. Ook vrijheid is een groot goed dat u door middel van het ondernemerschap kunt krijgen. U bent dan immers eigen baas.


Wij zijn benieuwd naar wat er in uw hoofd om gaat. Dat vormt namelijk de basis voor een ondernemingsplan. Om externe partijen in de regio Dordrecht zoals banken bij die plannen te kunnen betrekken, moet u die ideeën wel nog helder op papier zetten. Dat is waar wij graag bij helpen. Niet iedereen weet immers wat er allemaal in een ondernemingsplan moet staan en bovendien is niet iedereen een geboren schrijver.

 


Wat zet ik in mijn ondernemingsplan?

Dat is een goede vraag. Omdat u de ondernemer bent mag u dat helemaal zelf weten natuurlijk. Daarvoor bent u eigen baas. Maar als wij u een advies mogen geven, zorg dan in elk geval dat de volgende onderwerpen erin komen te staan

  • Uw CV (wie u bent en wat u kunt);
  • Beschrijving van het bedrijf dat u beoogt;
  • Markt- en concurrentieanalyse;
  • Beschrijving onderscheidend vermogen;
  • Zaken als risico’s en juridische aspecten;
  • Financiële prognose.

Wellicht vraagt u zich af hoe u dat moet aanpakken. Geen nood, wij schreven al eerder ondernemingsplannen voor ondernemers die wilden starten in de regio Dordrecht. Wij hebben een goed beeld van waar externe partijen die bij uw bedrijf betrokken moeten worden (als geldschieter of om wat voor reden dan ook), behoefte aan hebben. Met bovenstaande onderwerpen wordt in het grootste gedeelte van hun informatiebehoefte voorzien.

 

Ondernemingsplan schrijven = samenwerken

Dat is iets wat wij willen benadrukken. Vanzelfsprekend mag u op onze schrijfcapaciteiten rekenen. Wij schrijven graag en wervend. Bovendien beschikken we over een sterke bedrijfseconomische achtergrond en hebben wij ook veel kennis van marketing. Wij zullen die kennis gebruiken om uw plan vorm te geven en u te adviseren.


Maar bovenal is het belangrijk dat het ÚW ondernemingsplan blijft. Wij schrijven het plan feitelijk niet VÓÓR u maar veel meer MÉT u. U zult er dus weldegelijk zelf tijd en moeite in moeten steken. Een groot gedeelte van de tijd die wij spenderen, betreft ook de communicatie met u daar in de regio Dordrecht. Wij verwerken de wellicht nog “vage” ideeën in uw hoofd uiteindelijk tot een wervende “brochure”.

 

Uiteindelijk proberen wij uw passie over te brengen op de andere partijen die in uw plannen geïnteresseerd zijn. Gelieve hier een voorbeeldplan aan te treffen dat wij al eerder opstelden.

 

De prijs voor ons werk

Het schrijven van een ondernemingsplan kost tijd en inspanning. Dat geldt zowel voor u als voor ons. Reken qua tarief daarom op een prijs variërend van € 500 tot € 800 exclusief Btw voor onze dienstverlening. Die prijs is afhankelijk van de mate waarin u al voorwerk heeft verricht. Heeft u al veel krabbels op papier? Al zijn ze in een nauwelijks leesbaar handschrift geschreven, wij ontvangen ze graag. We kunnen dan sneller vooruit en kunnen het tarief voor onze inspanning wat lager houden. Wanneer we helemaal vanaf 0 (nul) moeten beginnen dan kan dat ook maar dan is het tarief wat hoger.


Geen nood: voordat we voor u aan de slag gaan bepalen we het tarief en brengen we een offerte aan u uit. Wat van belang is, is dat u zich straks met uw ondernemingsplannen in de regio Dordrecht goed kunt presenteren. 

 

Direct actie ondernemen vanuit Dordrecht?

Twijfelt u nog? Pas op dat u uw ondernemingsplannen dan niet opnieuw op de lange baan schuift. Ondernemen betekent doorzetten. Op enig moment moet je een beslissing nemen en verder gaan, ook al is de uitkomst onzeker. Dat is ondernemen bij uitstek. U kunt in elk geval eens vrijblijvend contact met ons opnemen. Een telefonische conversatie met ons kan nuttig zijn in uw besluitvormingsproces. U zit dan absoluut nog nergens aan vast en het is zelfs mogelijk dat wij u aanraden nog even verder na te denken.

 

Hoe dan ook, contact met ons opnemen kan nooit kwaad. Ook niet wanneer u ondernemingsplannen heeft in een regio buiten Dordrecht. Wij staan u graag te woord.