Ondernemingsplan Breda

Loopt u met ondernemingsplannen rond in de regio Breda?

Ondernemingsplan Breda

De plannen voor een nieuwe onderneming of een nieuwe bedrijfsactiviteit ontstaan in het hoofd van de (toekomstig) ondernemer. De volgende stap is om ze vast te leggen op papier. Om een ondernemingsplan te (laten) schrijven dus. Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Wat moet er in? En niet iedereen is bovendien een begenadigd schrijver.


Zeker vanuit de betrokkenheid van allerlei externe instanties zoals financiers en uitkeringsverstrekkers, is de noodzaak tot het schrijven van een ondernemingsplan aanwezig. Om te starten is vaak geld nodig en dat kun je lenen bij organisaties als Qredits, private geldverstrekkers of het reguliere bankwezen. Gemeenten en UWV en de IND vragen ook vaak om een ondernemingsplan wanneer u hun steun nodig hebt.


Bovendien is het schrijven van uw eigen ondernemingsplan een mooie gelegenheid om uw ideeën in de regio Breda over te brengen op uw naaste omgeving. Denk aan vrienden en bekenden die u wilt betrekken en informeren. En natuurlijk biedt het uzelf houvast.


Een ondernemingsplan, wat is dat eigenlijk?

Voor de ondernemers in de regio Breda waarvoor wij plannen schrijven, nemen we in de regel in elk geval de volgende zaken op:

  • De ondernemer (opleiding, werkervaring, ondernemerservaring, motief);
  • Marktonderzoek
  • Beschrijving bedrijfsprofiel (Welk product gaat men leveren tegen welke prijs en op welke plek en hoe worden klanten geworven?);
  • Financieel plan. (Waarin moet geïnvesteerd worden en wat levert dat op?).
  • Vergunningen;

Voor welke partij in de regio Breda u het ondernemingsplan ook schrijft, al deze onderwerpen zal men willen terugzien in uw ondernemingsplan. Al naar gelang het doel van het plan – welke partij moet overtuigd worden? – kunnen onderwerpen in overleg worden toegevoegd. U kunt hier een voorbeeldplan downoaden. 

 

 

Hoe verloopt het proces tot het schrijven van een ondernemersplan?

Wanneer wij een ondernemingsplan voor u gaan schrijven dan zullen wij steeds intensief contact met u hebben. Dat is nodig want wij zijn afhankelijk van de informatie die u ons aanlevert. U bent de ondernemer en het bedrijfsplan moet dus een weergave zijn van uw ideeën, niet van die van ons. Het is belangrijk dat u zich realiseert dat u in dit gehele proces niet achterover kunt gaan zitten maar dat u een tamelijk actieve bijdrage moet leveren.


Aangezien wij zowel bedrijfskundig, commercieel als economisch onderlegd zijn kunnen wij met u sparren over alle onderwerpen in uw ondernemingsplan. Wij zullen u ook zeker van adviezen en suggesties voorzien. Het is echter belangrijk dat u achter de keuzes staat die er gemaakt worden zodat u zich uiteindelijk in het plan kunt herkennen.


Een van de toegevoegde waardes die wij leveren bestaat dan ook uit het stellen van “lastige” vragen. Wij houden overigens wel de schrijfpen voor u vast. Wij bouwen de woorden en zinnen. Aangezien wij bedreven zijn in het schrijven van wervende teksten levert dit uiteindelijk een ondernemingsplan op waaruit uw passie naar voren springt. Vraagt u een boekhouder om het plan voor u te schrijven dan is dat zelden het geval.

 

 

De prijs die wij rekenen

Gemiddeld moet u voor het schrijven van een ondernemingsplan rekenen op een bedrag van € 650 excl Btw. Het schrijven is maatwerk, is dus arbeids- en met name tijdsintensief. Een ondernemingsplan kan niet in massaproductie voor u gemaakt worden maar wordt toegespitst op uw persoon en situatie. Dat kost nu eenmaal wat tijd en geld. Desondanks zijn onze tarieven behoorlijk vriendelijk.


Mocht het zo zijn dat u al het een en ander beschreven hebt inzake uw ondernemingsplannen in de regio Breda, dan kan het zijn dat wij een iets lager tarief kunnen rekenen. Vaak bestaat onze bijdrage dan uit het zetten van de puntjes op de “i” en het vergroten van de leesbaarheid en structuur. Het plan leest dan lekkerder weg en dat leidt eerder tot een positieve reactie.

 

Wanneer horen wij iets van u?

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. We bespreken dan telefonisch uw situatie en zullen bepalen of wij bij interesse van uw kant, direct een prijsindicatie af kunnen geven. Bel ons ook wanneer u niet afkomstig bent uit de regio Breda want wij werken voor alle (potentiele) ondernemers in Nederland.