The sound of……..ondernemerschap

En ook freelancers laten van zich horen

Wij wonen aan een smal, doorgaand straatje. Enkele tientallen meters verderop begint het winkelgebied. De rijtjeshuizen en andere panden vormen een soort tunnel waardoor de straatgeluiden tot ver gedragen worden. Als ik ’s nachts in bed lig vind ik dat wel gezellig, ondanks dat het soms wat lawaaiig is en je er zelfs wakker van kunt worden.

 

Deze morgen rijdt er rond 4 uur een kleine bestelbus door de straat. Dat is de bakker zo weet ik. Je kunt de klok gelijkzetten op zijn komst. Hij gaat al vroeg naar zijn zaak om de broden af te bakken zodat die dadelijk vers in de winkel liggen wanneer de eerste klanten komen. Hij rijdt rustig want hij heeft geen haast en het is nog stil op straat.

In de verte hoor ik vaag wat geluiden van hoe hij zijn zaak opent. Dan ineens gaat het inbraakalarm af. Het houdt secondenlang aan maar verstomt dan. Nadat het alarm is gestopt hoor ik wel nog wat binnensmonds gevloek. Iedereen in de buurt zal wel wakker zijn. Gelukkig slaap ik zelf al snel weer in.

 

Rond half 6 word ik gewekt door het geluid van een fiets die langzaam door de straat rijdt en die duidelijk een slag in het wiel heeft. Dat is de eigenaresse van de bloemenzaak even verderop. Ze woont hier vlakbij. Enkele malen per week is zij extra vroeg uit de veren omdat dan de vrachtwagen van de groothandel met verse bloemen komt leveren. 5 minuten later komt de fiets weer terug mijn richting op maar ditmaal in een hoorbaar hoger tempo. “Potverdorie, sleutels van de winkel vergeten” hoor ik de bloemiste tegen zichzelf zeggen.  


Ongeveer 20 minuten daarna klinkt het geluid van klakkende hakjes in de straat. De dame die een kledingwinkel runt aan de overkant ziet er altijd piekfijn uit zo weet ik. Op dinsdag, want dat is het vandaag, is ze altijd een half uurtje eerder in de winkel om de voorraad te inventariseren. Ze parkeert haar auto iets verderop en loopt dan door onze straat naar haar zaak.


Ze is een kei in ‘op-hakken-lopen’. Ongelooflijk dat ze de hele dag op die hoge dingen kan staan terwijl ze in haar winkel klanten ontvangt. Maar nu wordt haar feilloze stapritme ineens gevolgd door een geluid van onhandig gezwalk. Het lijkt wel of ze struikelt. Ik kijk snel uit het raam en zie hoe ze wat prutst aan haar schoen. “Shit” hoor ik haar zeggen. Dan komt ze weer mijn richting op gelopen, op één blote voet ditmaal. In haar handen houdt ze haar schoen waarvan de hak blijkbaar zojuist is afgebroken op de klinkers. Ze zal terug naar huis moeten om een nieuw paar te halen.


Ook in ben zelfstandig, maar ik ben niet zo’n ochtendmens. Pas nadat ik de kinderen te eten heb gegeven en ze naar school heb gebracht, zak ik met een boterham in mijn hand in mijn werkstoel. Het welbekende geluid van een openklappende laptop en opstartende Windows klinken. Dit is mijn werkdomein, daar kan niet zo veel in mis gaan toch?


“POTVERDORIE” vloek ik zo hard dat de hele buurt het kan horen. “DAT KL*** INTERNET WERKT WEER EENS NIET”.  

Deze column is door Ondernemersgevoel.nl geschreven in opdracht van www.freelancer.nl en wordt ook op die website gepubliceerd. Freelancer.nl is een marktplaats voor vraag naar en aanbod van freelance opdrachten. 

Leuke column? Deel hem dan met anderen via een van onderstaande opties:

Reactie schrijven

Commentaren: 0