Sinterklaas bestaat, en hij is moslim!

Even voor de duidelijkheid: Sinterklaas, dat is toch die bebaarde man met dat rode hoedje en die cape, die zich verplaatst d.m.v. een gedateerd wit vervoermiddel (Amerigo het paard of zoiets) en die met een lijst met namen in de hand met het grootste gemak gratis kadootjes uitdeelt? En die zou niet bestaan? Kan iemand mij dan vertellen wie er dan zojuist wel bij mij aan de deur stond  .....................................................................?

 

 

Even 10 minuten terug in de tijd. Omdat ik honger heb prop ik een mueslireep in mijn mond. Dan gaat de bel. Ik doe open en daar staat de man die ik herken als de zelfstandig pakketbezorger voor TNT in onze wijk. Op zijn shirt is een naambordje gespeld met “Hassan”. Wij kennen elkaar van gezicht. Zonder hem te groeten begin ik meteen een betoog tegen hem af te steken: "Hassan, wanneer ik op een dag de boodschappen bij Albert Heijn niet meer blijk te kunnen betalen waardoor mijn kinderen honger moeten lijden omdat mijn bankrekening geplunderd is a.g.v. de online koopzucht van mijn vrouw, dan stel ik jou daar aansprakelijk voor!" zeg ik met een knipoog. Hij lacht: "nee, nee meneer. Jouw vrouw veel kopen! Is goed voor mij".
 
Hassan rijdt hier al een flink aantal maanden rond met zijn bestelauto in onze wijk. Toen hij net was begonnen zag ik hem nog wel eens mopperend en radeloos rondlopen terwijl de pakketten uit zijn handen op de grond vielen. Hij kon de adressen niet vinden; Er was overdag bijna op geen enkele plek iemand thuis in onze vinex-wijk vol tweeverdieners en er staan overal paaltjes waardoor hij met zijn bus niet door kan. Maar Hassan is van het type ondernemer die al lerend slim werd. Hij leerde de sluiproutes kennen. Hij leerde op welke plekken meer dan 2 keer aanbellen geen zin had en dat er op nr. 41 en 43 ook nooit iemand thuis is maar dat bij nr. 26 aan de overkant een thuisblijfmoeder woont waar hij de pakketjes voor “alle buren” ineens kan afgeven. Ook zag ik hem steeds meer genieten van de schaars geklede dames die de deur hier wel eens open doen als ze uit de douche gehold komen. Het is duidelijk dat Hassan steeds meer handigheid en plezier in zijn werk heeft gekregen. En nu heeft hij weer een pakje voor ons. Ik vraag of hij ook een mueslireep wil, maar dat mag hij niet want het is Ramadan. Hij geeft zijn pakje af, ik teken en weg is hij.
Resumerend en verwijzend naar de in de 1e alinea opgesomde kenmerken:
  • Hassan heeft zoals wel meer Moslimmannen een baard;
  • Hij draagt een rood-oranje-gekleurd petje en vandaag i.v.m. de regen een regencape met dezelfde kleur;
  • In zijn hand houdt Hassan zo'n apparaatje met alle namen en adressen waar hij moet zijn;
  • Hij rijdt in een ogenschijnlijk reeds afgeschreven (gedateerde) witte bestelauto;
  • Hij is handig en bezorgt met veel plezier pakjes waar je aan hem in elk geval niet voor hoeft te betalen.

 

Conclusie: Hassan moet wel Sinterklaas zijn. En als ik zie hoeveel plezier hij daarin heeft dan word ik best een beetje jaloers. Want ik zou ook best een dagje Sinterklaas willen spelen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0