Ankermortel voor professioneel gebruik

 

Verwaard Bouwstoffen is de handelsnaam voor Verwaard Handelsonderneming BV. Wij zijn een technische groothandel in de meest ruime zin van het woord, maar met de nadruk op techniek. Onze onderneming is opgericht in 1978, toen we begonnen met de verkoop van PAGEL giet- en reparatiemortel. Inmiddels beslaat het assortiment diverse gerenommeerde merken en een groot assortiment aan cementgebonden mortels, kunstharsen en polyurethaanproducten. Met ons producten- en dienstenpakket leveren wij oplossingen voor infra, bouw en industrie. Verwaard levert ook ankermortel, ook wel ankerlijm genoemd, voor professioneel gebruik.

 

Waar wordt ankermortel voor professioneel gebruik toegepast?

 

Ankermortel oftewel ankerlijm voor professioneel gebruik, wordt onder andere toegepast in:

 

·         mijn- en tunnelbouw;

 

·         bodemstabilisatie

 

·         vullen van holtes en voegen

 

·         aanbrengen van verankeringen

 

Verankeringen zijn metalen wapeningen die in het beton kunnen worden ingebracht. Veelal gebeurt dat preventief maar soms ook wanneer scheuren ontstaan. Gedacht kan worden aan mijn- en tunnelbouw waar de wanden voldoende dragend vermogen dienen te kunnen handhaven zodat instorting kan worden vermeden. Ook in geval van scheuren in een sterk belaste bodem kan wapening worden toegepast. Na het aanbrengen van boorgaten kunnen de metalen ankers worden ingebracht. De ankermortel van Pagel voor professioneel gebruik die u bij Verwaard kunt bestellen, zorgt ervoor dat de wapening goed en duurzaam in het beton gefixeerd blijft. 

 

De eigenschappen van onze ankermortel:

 

De ankermortel die wij leveren is een ankerlijm met de volgende kenmerken:

 

·         te verpompen of injecteren

 

·         licht vloeibaar en krimparm

 

·         bijzonder hoge sterktes

 

·         voldoet aan EN 1504-6

 

·         milieuklasse XA3

 

Tegelijkertijd met de wapening wordt de ankermortel ingebracht op de plek die verstevigd dient te worden. De ankerlijm is licht vloeibaar waardoor gaten gemakkelijk kunnen worden opgevuld en de ankermortel voor professioneel gebruik door middel van druk goed naar de gewenste plek kan worden gevoerd. De belasting sterktes van ankermortel voor professioneel gebruik zijn groot. Bovendien is sprake van snelle belastbaarheid.

 

Verwaard Bouwstoffen is dé groothandel voor ankermortel voor professioneel gebruik

 

Verwaard Bouwstoffen levert een zeer breed pakket aan cementgebonden mortels, kunstharsen en polyurethaan aan de professional in de bouwindustrie. Bij ons kunt u, naast ankermortel, ook producten voor gietvloeren, ondersabelingsmortel, ankermortel, betonreparatie, betonbescherming, scheurafdichtingsmateriaal maar ook bouwproducten bestellen.

 

U kunt zich voorstellen dat ruim vijfendertig jaar Verwaard Handelsonderneming heeft geleid tot een aanzienlijke hoeveelheid interessante referenties. Deze vindt u op onze website. Wij brengen u op aanvraag, graag in contact met relevante relaties. Kijk ook eens op onze nieuwspagina voor recent uitgevoerde projecten.